OnePlus 2: wachten op invite of shoppen in China?

Auteur: , 1 Reactie
OnePlus 2: wachten op invite of shoppen in China?

De OnePlus 2 is vanaf vandaag officieel te koop. Klein probleempje: je hebt een invite nodig en er staan inmiddels dik drie miljoen mensen op de wachtlijst.

Je kent de procedure vast nog wel van vorig jaar: de toestellen van OnePlus worden in eerste instantie slechts aan een select groepje geïnteresseerden verkocht. Vervolgens worden er meer invites uitgedeeld via allerlei (online) evenementen, zodat de fabrikant wat langer de aandacht vast kan houden. Naar verluidt gaat het bij de eerste leveringsronde om 50.000 toestellen, dus je kunt op je klompen aanvoelen dat het nog wel even duurt voor de volledige wachtlijst is weggewerkt.

De verleiding is dan ook groot om je inkopen te doen bij een van de vele Chinese webshops die het toestel aanbieden. De OnePlus 2 kost je in dat geval een paar tientjes meer, maar je hebt ‘m wel al volgende week in huis. Is het prijsverschil het enige nadeel? Nee, helaas niet… Allereerst is het natuurlijk een stuk lastiger om je garantie te claimen als je zaken doet met een webshop in China. Het is in Nederland vaak al lastig om je toestel op te sturen, maar een retourtje China is pas echt tijdrovend.

OnePlus 2 kopen in China

4G-liefhebbers zullen ook van een koude kermis thuiskomen als ze de OnePlus 2 via China bestellen. De Chinese versie verschilt namelijk van de Europese variant en ondersteunt niet alle frequentiebanden ondersteund worden. Zo kun je het toestel niet gebruiken om 800 Mhz, de frequentie die door alle grote Nederlandse providers wordt ondersteund.

Wegen deze twee nadelen voor jou niet op tegen de voordelen, dan doe je er goed aan te wachten tot er een invite in je mailbox ploft. Maak je je geen zorgen over garantie en 4G, dan lees je hier terug hoe je de OnePlus 2 nu alvast kunt bestellen.1 reactie

Dit is wel een hele snelle repost.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).