OnePlus 3 heeft lagere accuduur na update

Auteur: , 6 Reacties
OnePlus 3

Een nieuwe tegenvaller voor OnePlus en de eigenaren van het nieuwe toestel.

Eerst even een korte samenvatting van de problemen tot nu toe: eerst werd er geklaagd over de snelheid, veroorzaakt door issues met het RAM-management. Toen kwam er een update, die weer werd teruggetrokken nadat deze voor nieuwe problemen bleek te zorgen. Uiteindelijk werd een nieuwe versie hiervan toch uitgerold. Daarnaast waren er klachten over een gele waas op het scherm.

En nu lijkt het erop dat de laatste update de accuduur van het toestel beperkt. Dat schrijft PhoneArena. Het zelfs zo erg zijn dat de batterij na zes uur al volledig leeg is – en dat is nog zonder de OnePlus 3 daadwerkelijk te gebruiken. Elke 4 minuten zou er een procentje af gaan:

OnePlus 3 battery drain

Drie keer per dag je telefoon opladen, daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Inmiddels heeft PhoneArena echter een update geplaatst. De site denkt nu dat het probleem niet bij OnePlus ligt, maar bij Android: het gaat dan om de zogenaamde partial warelock-bug.6 reacties

En zo blijft het doorgaan met Oneplus.
Altijd al zo geweest ….

Erg veel voor weinig maar toch altijd weer met wat hardware en nog vaker software mankementen.
Ze gebruiken de term Flagship steeds vaker maar kunnen dat niet waar maken.
@turbobrick: “Inmiddels heeft PhoneArena echter een update geplaatst. De site denkt nu dat het probleem niet bij OnePlus ligt, maar bij Android: het gaat dan om de zogenaamde partial warelock-bug.”

Iets met het vel van de beer verkopen…
@SimonMc: Het maakt niet uit waar het aan ligt, uiteindelijk heeft de gebruiker er last van en heb je een ‘flagship’ die toch al niet een hele bijzondere accuduur had die nu nog minder lang mee gaat.

Software blijft een issue bij One+, is gewoon een feit.
Als het niet aan hun lag en puur alleen aan Android dan had iedere Android phone er last van.
@turbobrick: “Als het niet aan hun lag en puur alleen aan Android dan had iedere Android phone er last van.”

Als je even op het artikel had doorgeklikt had je in het issue report op code.google.com kunnen lezen dat heel veel telefoons last hebben van deze Android bug, waaronder de Nexus 5, 6P, de Samsung Galaxy S6 en S7, HTC One M8, M9, LG G2, etc, etc. Blijkbaar zijn die volgens jouw mening dan ook de aanduiding ‘flagship’ niet waard…
@kees66: Je kunt de reviews er op na slaan maar de S7 en vooral de S7 Edge presteerd bijzonder goed qua accuduur …. Daar is al veel over verteld en heel vaak getest en zegt mij genoeg.
En ja, zeer zeker de titel Flagship waardig, zelfs nu ruim 1/3 jaar verder !
partial waKelock-bug

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).