OnePlus 5 problemen stapelen zich op [video]

Auteur: , 15 Reacties
OnePlus 5 review overzicht

Alsof het jelly scrolling debacle nog erg niet genoeg was.

De release van de OnePlus 5 verloopt allesbehalve vlekkeloos. Niet alleen stelt het toestel volgens recensenten op bepaalde aspecten teleur, ook bevat de smartphone simpelweg grove fouten. Vorige week meldden we al over het jelly scrolling, maar alsof dat niet genoeg is zijn er ook audioproblemen ontdekt bij de OnePlus 5.

Volgens verschillende gebruikers op Reddit neemt de OnePlus 5 de audio tijdens het opnemen van video’s verkeerd op. Gebruik je namelijk de landschapmodus van de smartphone, dan merk je achteraf dat de audio opgenomen aan de linkerkant aan de rechterkant te horen is en vice versa.

Aangezien de OnePlus 5 over slechts een monospeaker beschikt, is het niet meteen op te merken. Plug je echter oordopjes of iets dergelijks in, dan merk je de aparte fout vrijwel meteen op. Onderstaande video geeft een goed beeld (of beter gezegd: geluid) van het probleem in kwestie.

Doordat het audio issue alleen voorkomt bij een bepaalde modus, valt de schade nog enigszins te overzien. Het is echter verre van goed voor het imago van OnePlus dat er weer een gebrek aan het licht is verschenen. Volgens PhoneArena komt het bedrijf snel met een definitieve fix voor het probleem.15 reacties

Jullie zijn wel met een echte heksenjacht bezig hoor! Een paar kleine software foutjes worden gigantisch opgeblazen, terwijl het een prima toestel voor een goede prijs. Natuurlijk zijn er betere toestellen maar zeg nou zelf, als je geen iphone/samsung kuddedier bent wat moet je dan kopen? De batterijen ontploffen tenminste (nog) niet :-)
Je zou bijna denken dat niet alleen het scherm er ondersteboven in zit, maar dat bijna het hele toestel 180 graden gedraaid in de behuizing geplaatst is… dan zitten rechts en links ook andersom natuurlijk :)
Ik riep het al eerder en heb wel vaker gelijk, OP heeft altijd issues.
Geen enkele smartphone heeft een smetteloos verleden maar OP is wel heel vaak een kneusje.
Destijds boeide dat weinig voor 250 euro maar nu ben je meer dan het dubbele kwijt en dan wordt er ook gewoon kritischer gekeken, zeker als je met de grote jongens mee wilt doen.
@turbobrick: jij roept altijd dat je gelijk hebt … zoals al eerder gemeld … ALLE telefoons komen met bugs en design fouten op de markt.

Heeft dus niets te maken met gelijk halen of voorspellende gaven … het is een feit.

GOOGLE op “premium” S8 … paars scherm …. iris scanner debacle …. scherm breekt als je er naar kijkt …. bergen klachten over plaats vingerafdrukscanner etc etc etc. En dat voor een “premium” telfoon die honderden euros duurder is dan de OP5.

Wedden dat ik gelijk heb dat de iphone 8 en note 8 bugs en issues gaan hebben !!!!
@dgh74: OP heeft iedere keer hardware issues, echt iedere keer waarvan sommige nooit op te lossen zijn met een software update.
Je zit qua $$$ al dichter tegen premium phones aan en men doet dik met benchmarks maar ondertussen lopen mensen te klooien.
Grappig dat een toestel die het qua snelheid en overall specs het wint van een iPhone die ruim 200 euro duurder is zo word afgezeikt.
Jelly scrolling een *grove fout* ? ik heb het toestel in mijn bezit en heb het jelly effect nieteens door, uiteraard zijn er wat bugs (waaronder jelly effect) maar dit word gewoon door OP gepatched dus voor een toestel wat ruim 200/300 euro goedkoper is dan andere high end toestellen vind ik de opgeblazen kritiek een beetje nutteloos :)
@robin933: je bewering klopt niet helemaal … in de praktijk tests is de iphone 7+ ongeveer 50% sneller dan de OP5.

Wat dus aangeeft dat android telefoon fabrikanten nog steeds de benchmarks beinvloeden ( uitschakelen van zaken die normaal meedraaien ). Naar mijn mening gewoon een vorm van oplichting.

De OP5 is wel sneller dan de S8. En de 7+ verslaat de S8 op schandalige wijze.

Neemt niet weg dat de OP5 een geweldige prijs / prestatie verhouding heeft ! En alle kritiek op software issues die over een paar weken zowiezo zijn opgelost zijn zwaar overtrokken.
@dgh74:
In de praktijk een iPhone 7+ 50 % sneller? dit is alles behalve waar, er is geen 1 test of vergelijking waarbij de iPhone 50% sneller eindigt misschien ervaar jij dit op deze manier, maar is verre van waar. En een vergelijking van de snelheid op Android tegenover iOs lijkt me niet echt heel accuraat aangezien het totaal verschillende besturingssystemen zijn.
En inderdaad even de software patches afwachten :)
@robin933: eeeh weer een android gebruiker die google niet weet te gebruiken ? Google : iphone 7+ vs one plus 5 en check de video’s … waar een iphone in 2 mins een reeks opdrachten uitvoerd doet de OP5 er 3 mins over bijvoorbeeld.

En ja … een vergelijking tussen IOS en android toestellen is wel degelijk een vergelijking. Jij haalt ZELF een vergelijk aan met de snelheid van de iphone 7 ….. had die dan niet genoemd maar de S8 ( die ook 200 duurder is ). Dan zeg ik dat je bewering niet helemaal klopt … en dan mag de vergelijking ineens niet ???

Wat heb je aan super specs als het besturingssysteem de boel om zeep helpt ? Wat heb je aan specs wanneer een 6gb telefoon uiteindelijk langzamer in dagelijks leven dan een 3gb telefoon ? Daarbij … het heeft ook te maken met hoe chips met elkaar communiceren … moederbordje …. hitte … snelheid geheugen etcetc. Dus blindstaren op een x aantal gb en mhz van een processor is uitendelijk nutteloos. Het gaat om de werking en de samewerking van hard en software.

En ja allemaal relatief … want de op5 en de S8 zijn supersnel natuurlijk en gebruikers zullen het niet eens merken dat pokemon een fractie langzamer start….. maar dat is vergelijken he :-)
@dgh74

https://www.youtube.com/watch?v=h5bDuvn_Tjw kijk eens aan, daar gaat je geliefde iPhone
word in meerdere testen verslagen :) zijn meerdere video’s van. maar w/e iPhone en OP5 zijn beide zeer snelle toestellen, maar je argument over het verschil van 50% is hierbij niet echt het geval of wel ? dus hierbij je vergelijking ;)
@robin933: grappig … hier is je 50% … die staat bovenaan in google.

De 8GB (!) OP5 tegen de 3GB 7+ …

youtube.com/watch?v=-nKKuOOU298
@dgh74: afkomstig van het kanaal: EverythingApplePro, hoe voorspelbaar… en bij andere tests is het weer andersom achja als je blij met met de iPhone en een andere gebruiker met de OP5 dan is het een win win :) de reactie dat de iPhone 7+ 50% sneller is dan een OP5 is nog steeds klinkklare onzin ;)
@robin933: lekker belangrijk hoe het kanaal heet … je ziet het toch of niet ? Zijn meer tests hoor …. En ja 2 vs 3 minuten is 50%

Week geleden trouwens ook op apparata gestaan :-)

Video’s die het andersom weergeven zijn er ook … dan verliest de iphone het met enkele seconden … met een tegenstander die een snellere processor heeft en 5GB (!) aan extra geheugen.. goh goh :-)

Nogmaals …. je had de OP5 met de S8 moeten vergelijken en helemaal de iphone niet moeten gebruiken als “vergelijking”.

En nogmaals OP5 is prima ding hoor en ik als iphone lover vind alle ophef zwaar overtrokken.
@robin933: sterker nog …. je moet beter apperata lezen :-)

http://www.apparata.nl/nieuws/speedtest-oneplus-5-versus-iphone-7-plus-23495/amp

MAAR je hebt gelijk … zijn ook testen die de OP5 een marginaal voordeel geven ( secondewerk … met meer mhz en 5gb (!) ram meer ).
Je weet dat in dit Apparata artikel dezelfde test staat die je eerst linkte ? .. Ook afkomstig van EverythingproApple .. dit gaat dus om dezelfde video. en natuurlijk is het secondewerk? het is een speed test

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).