OnePlus 5 reviews: positief met kritische kanttekeningen

Auteur: , 6 Reacties
OnePlus 5 review overzicht

Hoe goed de specs er op papier ook uitzien, niet alles is zo super aan het nieuwe vlaggenschip van OnePlus.

Deze week lanceerde OnePlus eindelijk de nieuwe OnePlus 5 tijdens haar launch-evenement. De opvolger van de OnePlus 3(T) was al heel wat weken in het nieuws met schimmige foto’s, geruchten en teasers van het bedrijf zelf, waardoor we al enigszins wisten waar we mee te maken gingen krijgen.

De OnePlus 5 reviews komen inmiddels dan ook aardig op gang. In onderstaand review overzicht leren we meer over hoe goed het toestel nu echt is, of de prijsstijging de moeite waard is en in hoeverre de dubbele camera en andere features de moeite waard zijn.

Ars Technica
Volgens Ars Technica beschikt de OnePlus 5 over enkele gebreken. Zo is het design afgekeken van de iPhone, valt de camera tegen en is de update-support van OnePlus allesbehalve goed te noemen op dit moment. Voor smartphones in deze prijsklasse is het echter moeilijk om een beter toestel te vinden.

Het beste wat OnePlus op dit moment kan doen om de OnePlus 5 te verbeteren is om officieel aan te kondigen dat het toestel voor minimaal 2 jaar van updates zal worden voorzien, inclusief beveiligingsupdates, en zich daar dan ook aan houdt.

Ars Technica hoopt verder dat OnePlus voor een volgend model investeert in een moderner full-screen design, vooral wanneer het bedrijf de tagline ‘flagship killer’ weer voor zich wil terugwinnen, want qua design liggen de vlaggenschepen mijlenver voor. Desondanks is het toestel voor zijn prijs een prima toestel.

The Verge

Android Authority
Waar bovenstaande reviews vrij kritisch zijn over de minpunten, is Android Authority een stuk positiever ingesteld. Volgens hen brengt de OnePlus 5 een belevenis die gelijk is aan andere vlaggenschepen, en in sommige gevallen zelfs de concurrentie ontstijgt, zonder dat er een daadwerkelijk premium prijs aan vastgeklampt zit.

De minpunten van de OnePlus 5 zoals een Apple-achtig design, geen draadloos opladen, uitbreidbaar opslaggeheugen en waterdichtheid wordt in deze review vergeleken met de minpunten van de Google Pixel. Daarentegen krijg je bij de OnePlus 5 wel de beschikking over snellere hardware-componenten en een lagere instapprijs.

Aan het eind van de dag is de OnePlus 5 volgens Android Authority een no-brainer en een absolute aanrader. Er is namelijk geen enkele smartphone die in de buurt komt van deze unieke prijs-kwaliteitverhouding.

GSMArena

Engadget
Engadget is over het algemeen ook zeer te spreken over het nieuwe toestel van OnePlus. Volgens de tech-site is het bouwen van een goede smartphone moeilijk werk, maar het bouwen van een goede smartphone met een ‘budgetprijs’ al helemaal een opgave. Toch weet OnePlus het voor de vijfde keer waar te maken, waardoor het wel erg makkelijk begint te lijken.

Waar andere recensenten kritisch zijn op de camerakwaliteiten van het apparaat, is Engadget toch een stuk positiever over dit aspect. Daarnaast is het vlaggenschip razendsnel en beschikt het toestel over een prima accuduur. Ook is OxygenOS een welkome lichte schil over de Android-software.

Hoewel de bouwkwaliteit van het toestel prima te noemen is, moet wederom gemeld worden dat het uiterlijk weinig spectaculair is, waardoor de smartphone het onderspit moet delven tegen de concurrentie. Ondanks enkele compromissen is de OnePlus een prima smartphone en biedt het apparaat absoluut waar voor je geld.6 reacties

En ik ontvang de mijne morgen
@dotternetta: Veel plezier alvast met het toestel! Benieuwd of je je kunt vinden in de aangegeven plus- en minpunten van de bovenstaande reviews.
@dotternetta: Laat maar weten hoe het toestel bevalt. Ik heb nu de OP3 en twijfel hard om hem te vervangen voor de OP5.
@rainwormnl: Doe ik
@rainwormnl: Ik heb hem nu 2 dagen in gebruik en ben tot nu toe zeer tevreden. Mijn vrouw heeft de 3T (in een klaphoesje) en daar is hij goed mee te vergelijken. Ik kom zelf van de 2 (na de one en de x) Persoonlijk zou ik de 3t niet inruilen voor een 5, die stap is klein. Onder de motorkap is de 5 sneller maar in de praktijk merk je daar weinig van (tov de 3T) De camera is geweldig, batterijduur beter dan de 2 en persoonlijk vind ik de achterkant te glad. Verder heerlijk cleane android, zoals we gewend zijn. Ik draai trouwens Asus ZenUI Launcher vanwege de mooie overgangen. Het is nog wat kort dag om een uitgebreidere review te doen..
Ik heb geen s8 dus kan hem niet vergelijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).