OnePlus 5 zal koning op gebied van camerakwaliteit zijn

OnePlus
Een uitstekende camera moet één van de selling points gaan worden van het nieuwe vlaggenschip.

Als het gaat om smartphones dan zijn er drie dingen heel belangrijk. Eén: een sexy uiterlijk. Twee: snelle hardware/software. Drie: een sublieme camera. Het Chinese OnePlus lijkt in elk geval dat laatste aangestipt te hebben op de agenda.

De nieuwe OnePlus 5 zal op cameragebied de samenwerking aangaan met DxOMark. De camerabazen van DxOMark hebben in het verleden al vaker gewerkt met smartphones. Zo beschikt de onlangs gepresenteerde HTC U11 ook over cameratechnologie van DxOMark.

De Chinezen hebben te kampen met stevige concurrentie. Onder andere de Samsung Galaxy S8, de Apple iPhone 7 en de Google Pixel beschikken elk over een fantastische camera waar je mooie plaatjes of video’s mee kunt schieten. De OnePlus 5 heeft er dus een flinke taak aan om de concurrentie te verslaan. Het nieuwe vlaggenschap uit het Aziatische land zal vermoedelijk deze zomer worden onthuld.

5 reacties

 1. Kijk en hier gaat het fout ..
  Men gaat toewerken naar de zgn Benchmark op digitale foto tests. Oftewel men gaat software aanpassen om beter uit de test te komen waarbij men naar bepaalde zaken kijkt.
  De praktijk (waarbij het gaat of mensen het wel of niet een mooie foto vinden) is niet altijd relevant.

  Vergelijk het met benchmarks, waarbij fabrikanten de software aanpassen om de benchmarks positief te beinvloeden en met hoge cijfers uit de bus komen, terwijl de praktijk soms anders is en dat ding dan helemaal niet supersnel is in gebruik.

  We hebben het het afgelopen jaar wel gezien, de toppers uit de DxOmark testen maken niet altijd de mooiste foto’s. Mischien technisch gezien wel maar dat is niet zoals mensen dat altijd ervaren.

  Zelfde met TV’s in de Mediamarkt met speciale showroom modi die toch veel mensen aanspreken met overdreven kleuren en dergelijke, terwijl ze in een calibratie test soms bar slecht uit de test komen.

 2. Het gaat dus net als met auto’s, software wordt aangepast aan de benchmarkt tests.
  Geldt ook voor het uiterlijk: in wezen lijkt alles op elkaar zoals goudvissen in een kom.
  Maar plaats reviews over het baanbrekende uiterlijk, en er wordt massaal gehapt.
  Het gaat dan over een iets dunner randje, of over een scherm met een bolling.
  Terwijl mijn opa al glas kon laten bollen.

 3. > drie dingen heel belangrijk. Eén: een sexy uiterlijk. Twee: snelle hardware/software. Drie: een sublieme camera.
  Uithoudingsvermogen van de batterij. Daarvoor wil ik best wat snelheid inleveren of genoegen nemen met een iets dikkere telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *