OnePlus 5(T)-eigenaren krijgen tof Android kerstcadeautje

eindelijk!

Het is op de valreep, maar OnePlus 5- en 5T-gebruikers (zoals ikzelf) worden deze kerst blij gemaakt met een toffe update. Het Chinese merk rolt namelijk langzaam Android 9 Pie uit voor hun klanten. Tot voor kort waren we slechts extra jaloers op OnePlus 6-eigenaren want die hebben de nieuwste versie van Android al langer, om nog maar te zwijgen over het betere toestel.

Het was nog even spannend of Android 9.0 op tijd naar de OnePlus 5-serie zou komen; de uitrol van Google’s nieuwste besturingssysteem liep dit najaar vertraging op en het leek er dan ook op dat we dit jaar niet meer aan de slag konden met het nieuwste OS.

Dat is dus toch nog maar net gelukt. Gebruikers krijgen nu dus langzaam toegang tot het nieuwste Android besturingssysteem, alsmede een nieuwe user interface, een beveiligingsupdate, nieuwe mogelijkheden voor de Do Not Disturb-modus, nieuwe gaming-features en (alleen voor OnePlus 5T) nieuwe navigatie-gebaren.

In eerste instantie wordt de update met OnePlus’ eigen Oxygen-schil uitgerold naar een kleine hoeveelheid toestellen maar de Chinese kerstman zal in de komende dagen de update voor alle betreffende toestellen beschikbaar maken.

Overigens is ‘alle’ een beetje optimistisch, want OnePlus beloofde dezelfde update ook nog voor de OnePlus 3-serie. De voorganger van de 5-reeks heeft dus nog een flinke update tegoed, maar wanneer het nieuwste OS naar de oudere serie komt is nog niet bekend.

Ondertussen brengt ook de Zuid-Koreaanse kerstman een update naar hun producten. Samsung is namelijk bezig met de uitrol van Android Pie voor de Galaxy S9 en wellicht ook de Note 9.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *