OnePlus 5T marteltest: hoe robuust kan een toestel zijn?

OnePlus 5T marteltest
Kleine kans dat je met je blote klauwen dit stukje technologie doormidden weet te breken.

Vorige week presenteerde OnePlus met gepaste trots haar tweede vlaggenschip van dit jaar, de OnePlus 5T. In de kern is het eigenlijk niets meer dan hoe de originele OnePlus 5 had moeten zijn; dunne schermranden, een beeldratio van 18:9 én natuurlijk geen jelly scrolling. Door het nieuwe design rijst natuurlijk de vraag hoe stevig het toestel is ten opzichte van de concurrentie.

YouTuber Zack Nelson (JerryRigEverything) legt het toestel daarom in onderstaande video op de pijnbank. Het 6 inch AMOLED-scherm is dankzij Gorilla Glass 5 redelijk bestand tegen krasjes, maar steekt niet boven de concurrentie uit.

Uit nadere inspectie blijken zowel de cameralenzen als de speakers goed beveiligd te zijn tegen scherpe objecten. Waar de OnePlus 5T zich echter onderscheidt van de concurrentie, is de algemene bouwkwaliteit. Het geanodiseerde aluminium is namelijk zo stevig, dat de OnePlus 5T vrijwel niets toegeeft tijdens de buigtest.

Een andere welkome verrassing is de keramische vingerafdrukscanner. Deze bevindt zich op de achterkant en is nauwelijks kapot te krijgen. Zelfs na veel gepriegel met een schaar werkt de scanner nog als vanouds. Alle andere bevindingen en vlijmscherpe opmerkingen van onze favoriete YouTuber bekijk je hieronder.

[gv data=”qv9Gt38LOKQ”][/gv]

Eén reactie

  1. Prima toestel, heel bijzonder voor dat bedrag.
    Sneller is regulier gebruik dan de Iphone X en ook de facial unlock is veel sneller.
    Jammer van de tegenwoordig matige camera setup en het gebrek aan sd storage en wireless charging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *