OnePlus 5T review overzicht: meer dan waar voor je geld?

Auteur: , 1 Reactie
OnePlus 5T review overzicht

Lees hier wat critici zoal te melden hebben over het nieuwe vlaggenschip van OnePlus.

De OnePlus 5T is vanaf vandaag officieel te verkrijgen in de webshop van het bedrijf. Dat daarmee dan ook meteen het doek valt voor de OnePlus 5, zullen weinig mensen erg vinden. De 5T is namelijk alles wat de originele OP5 had moeten zijn. Helaas is laatstgenoemde geplaagd door veel problemen rondom het scherm en het camerawerk.

Hoogste tijd om erachter te komen of de opvolger niet in dezelfde valkuilen loopt. Zoals je wellicht al gezien hebt, is het scherm in ieder geval helemaal modern gemaakt dankzij de beeldratio van 18:9. Wat recensenten verder van de nieuwe smartphone vinden, vind je hieronder in ons OnePlus 5T review overzicht.

The Verge (score: 8)
The Verge meldt dat de OnePlus 5T een vrij goede smartphone is. In de hedendaagse wereld van superieure smartphonecamera’s kan geen enkel toestel echt top genoemd worden zonder een goede camera (of twee), en de OnePlus 5T valt niet in deze categorie. Vrijwel alle andere aspecten van de smartphone zijn echter van hoogwaardige kwaliteit te noemen.

De 5T is een 499 euro toestel levert een waardige strijd tegen smartphones met soms wel een twee keer zo hoog prijskaartje. Voor iedereen wiens budget niet verder gaat dan deze telefoon, geeft recensent Vlad Savov een enthousiaste ‘thumbs up’.

Mr Mobile (score: n.v.t.)

Ars Technica (score: n.v.t.)
In de recensie van Ars Technica wordt enthousiast gereageerd op het nieuwe design én scherm van de OnePlus 5T. Ook de bouwkwaliteit is top, zeker wanneer je het aluminium vergelijkt met de volledig glazen toestellen. Verder werkt de vingerafdrukscanner razendsnel, levert OP met Oxygen OS prima software af met enkele handige extraatjes én is natuurlijk de aanwezigheid van een koptelefooningang het vermelden waard.

Helaas is er nog steeds geen waterdichtheidscertificaat te bekennen in de telefoons van OnePlus. Bovendien is het geheugen niet uitbreidbaar met een MicroSD-kaartje, en is er geen duidelijkheid over het updatebeleid van de OnePlus 5T. In tegenstelling tot de meeste andere reviews is Ron Amadeo wel te spreken over de cameraprestaties van OnePlus’ vlaggenschip.

Android Central (score: n.v.t.)

Android Police (score: n.v.t.)
De OnePlus 5T voelt volgens Android Police-recensent Ryan Whitwam aan als een duurder en meer premium toestel dan de prijs doet vermoeden. De aluminium behuizing is top, net zoals het behouden van de koptelefooningang. De nieuwe dubbele camera is echter niet zo geslaagd. Ten opzichte van de OnePlus 5 geeft het 18:9 beeldscherm meer weer en zit de vingerafdrukscanner op een betere plek.

Ben je al in het bezit van een OnePlus 5, dan hoef je waarschijnlijk niet de 5T in huis te halen. Het is waarschijnlijk de perfecte smartphone voor mensen die naarstig op zoek zijn naar een upgrade. De smartphone domineert de kloof tussen de budget- en vlaggenschip-markt. De OnePlus 5T doet veel dingen enorm goed, en de rest is goed genoeg.

Android Authority (score: n.v.t.)1 reactie

Opvallend positief allemaal, verhouding prijs/prestatie weer stuk beter dan de voorgaande modellen. Ik zou bijna gaan twijfelen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).