OnePlus 6T officieel: een waardige upgrade?

Auteur: , 1 Reactie
OnePlus 6T officieel

Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd aan de smartphone, maar is het genoeg?

De gloednieuwe OnePlus 6T is vandaag officieel gelanceerd in New York. Op het eerste oog lijkt er niet bijzonder veel aangepast ten opzichte van de voorganger, de OnePlus 6. Toch zijn enkele zaken zeker het vermelden waard. De meest opzichtige aanpassing is uiteraard de kleine inkeping die plaats heeft gemaakt voor een esthetisch beter uitziende regendrupnotch.

Voor het scherm gebruikt OnePlus nog altijd de AMOLED-schermen van grote vriend Samsung. Het 6,41 inch AMOLED-display beschikt over een resolutie van 2340 bij 1080 pixels en is net zo scherp als de OnePlus 6. Daarnaast is de vingerafdrukscanner aan de achterkant verdwenen en nu achter het scherm geplaatst. Voor de koptelefooningang bleek geen plek meer te zijn, ondanks alle ophef die erover is ontstaan.

Renders van de OnePlus 6

Qua interne specificaties is het niet heel spectaculair anders. Uiteraard krijg je nog altijd uitstekende hardware, maar er is niet veel vernieuwd. Denk aan dezelfde Snapdragon 845-chipset, de nieuwste Android-versie (Pie) en een redelijk grote accucapaciteit van 3700 mAh, een kleine 300 mAh meer dan bij de 6. Wel interessant is de stijging van het intern opslaggeheugen en RAM-geheugen naar minimaal 128GB en 6GB.

Een ander aspect waar de OnePlus 6T in uit moet blinken is het camerawerk. Hoewel dezelfde 16- en 20-megapixelresoluties gebruikt worden voor de cameralenzen aan de achterzijde, moeten resultaten nog scherper zijn. Voornamelijk in situaties met weinig licht is het de bedoeling dat de prijsvechter zich moet kunnen meten met een Galaxy S9 en LG G7. Ondanks alle vernieuwingen behoort draadloos opladen nog altijd niet tot de mogelijkheden met de OnePlus 6T.

OnePlus 6T nu te koop
De OnePlus 6T is vanaf 6 november te koop in de shop van OnePlus zelf en enkele webshops. Voor de mobiele telefoon ben je minstens 559 euro kwijt. De 128GB-variant met 8GB RAM kost 589 euro en de meest luxe versie met 256GB intern opslaggeheugen en 8GB RAM kost je 639 euro. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren Midnight Black en Mirror Black.1 reactie

Whow die OnePlus toestellen worden ook elke generatie maar duurder hè.

Kocht je in 2014 voor €269 nog een OnePlusOne. Nu (pas) vier jaar later is dat met meer dan 200% gestegen.

Dat doen zelfs Apple en Samsung ze niet na.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).