OnePlus 6T vs OnePlus 6 – Dit is er allemaal nieuw

Grote broer of kleine jongen?
Is het het waard om de aankomende OnePlus 6T te kiezen boven de ‘oude’ 6.

Reviewers zijn het er unaniem over eens dat de nieuwste OnePlus een solide smartphone is, die met een prijs van zo’n €500 à €600 euro ontzettend waar voor je geld is. Dat gezegd hebbende missen er ook een aantal features die een vlaggenschip wel zou moeten hebben. Maar als we de vlaggenschip-vergelijking even aan de kant schijven, hoe verhoudt het 6T-model zich dan tegenover zijn kleine broertje?

Nu, de verschillen tussen de hoofdvariant en de T-editie bij OnePlus zijn nooit gigantisch groot, maar geven je veelal een beetje extra voor een beetje extra. Dat is bij de 6 ook het geval. Je krijgt een ietsje groter scherm (het verschil is véél kleiner dan bij de OnePlus 5 en 5T), iets beter glas en – niet allerminst – een in-display vingerafdrukscanner.

De hoeveelheid RAM is voor beide edities gelijk, al kun je de ‘gewone’ OnePlus met 64GB opslagruimte krijgen terwijl het instapmodel voor de 6T met 128 gig komt. Tot slot is de batterij nog noemenswaardig; de OnePlus 6T krijgt 400 mAh meer mee dan zijn kleine broertje.

En dat was het wel zo’n beetje. Zoals ik al schetste, zijn de verschillen relatief klein, maar het verschil in prijs is dat ook. De OnePlus 6T gaat voor een paar tientjes meer over de toonbank, wat maar onderstreept hoe OnePlus naar generaties smartphones kijkt. Wat mij betreft is het een pluspunt dat het bedrijf geen gigantische kloven maakt tussen toestellen van dezelfde generatie. Zo worden klanten namelijk niet gedwongen om óf een gedateerd toestel, óf een veel te duur toestel te kopen.

Kortom, tenzij je echt iets hebt tegen een 6,4-inch scherm, zou ik gewoon altijd voor 6T gaan. Wil je toch heel graag 8GB RAM, dan moet je tegen de €600 euro neerleggen voor de 256 GB variant. Of je koopt een 6 met 8 GB RAM voor een paar tientjes minder. Het maakt gewoon niet zo veel uit, je krijgt altijd veel voor je geld terug. Oh, behalve een headphone jack. Als je dat belangrijk vindt, dan zul je genoegen moeten nemen met een OnePlus 6!

[table “223” not found /]

De OnePlus 6T komt op 6 november uit.

Meer vergelijkingen over OnePlus lezen? We vergeleken eerder de OnePlus 6T met de Galaxy S9+. Ook keken we naar de neefjes, de OnePlus 6, Oppo R15 en Vivo X21, om de grootste verschillen uit te lichten. Tot slot check je hier hoe de prijzen van OnePlus-toestellen over de jaren heen veranderd is. Hiermee beantwoorden we de vraag of het Chinese merk nog steeds de bijnaam ‘flagship killer’ verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *