OnePlus 6T vs Oppo RX17 Pro: de nieuwe flagship killer?

Wie is de nieuwe flagship killer?
Kan Oppo het gevestigde OnePlus van de flagship killer-troon afstoten?

Binnenkort komt Oppo’s nieuwste high-end smartphone voor een vriendenprijsje uit, en wel de Oppo RX17 Pro. Op het eerste gezicht is er daarentegen iets geks aan de hand: hij lijkt behoorlijk veel op de OnePlus 6T. Kan Oppo de officieuze titel van ‘flagship killer’ stelen van het ooit zo goedkope OnePlus?

De specs van de OnePlus 6T en Oppo RX17 Pro zijn letterlijk nagenoeg hetzelfde, tot op de afmetingen nauwkeurig. We zouden daarentegen geen bericht aan deze vergelijking wijden als er geen betekenisvolle verschillen te vinden waren. En die zijn er zeker.

Zo heeft de Oppo op papier betere (en meer) camera’s, al kun je uit deze camera showdown makkelijk opmaken dat het gaat om wat je er mee doet, niet om hoe groot ie is. Ik bedoel, hoeveel megapixel hij heeft.

Daar staat tegenover dat de OnePlus een stuk betere processor heeft, zo blijkt onder andere uit deze benchmark. Niet alleen is de brute kracht van de Snapdragon 845 iets groter dan die van de 710, die eerstgenoemde heeft ook nog eens een hoop snufjes en ingebouwde features die de 710 niet heeft. Kortom, Oppo bespaart een hoop productiekosten met een goedkopere processor, maar dat staat wellicht de performance ook in de weg.

Al met al is het aan jou om te kiezen of het kleine prijsverschil de een of de ander deze battle laat winnen. Ja, de OnePlus is op papier ietsje beter – de uitvoering van 128GB kost net zoveel als de Oppo – maar dan krijg je daar wel ‘maar’ 6GB RAM voor terug. De 8GB RAM-versie kost richting de €640 euro, maar daar krijg je weer 256 GB opslagruimte voor terug die je bij de RX17 Pro zou moeten compenseren met een microSD van een paar tientjes. Én dan ben je één SIM-kaart-slot kwijt.

Bekijk de volledige vergelijking hier:
[table “225” not found /]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *