OnePlus 7 doet gierig, krijgt geen IP-rating (video)

Helaas
Maar hij zou toch waterdicht zijn, maar dat beloven ze niet.

Je kunt van alles zeggen over OnePlus’ marketingstrategieën. Ze lekken veelal hun eigen informatie om een hype te creëren, en kondigen aankondigingen voor een aankondigings-event aan. Ze zijn daarbij ook nog eens behoorlijk brutaal, zo blijkt uit een video die het Chinese merk gisteren postte.

De onderstaande video toont een bijzondere slogan die we nog nooit in de smartphone-industrie tegenkwamen: “Waterproof ratings kosten je geld. Wij kochten een emmer.” In de video is een obscure OnePlus 7 te zien die in een emmer met water wordt gedropt. Het toestel zal geen officiële waterbestendigsheidsrating krijgen, ook wel een IP-rating genoemd. Dat zou volgens OnePlus te duur zijn.

Desalniettemin zullen de OnePlus 7-modellen waterdicht zijn, maar dat beloven ze niet. Waterschade valt dan ook niet onder de garantie, al zegt OnePlus in een blogpost waarin in het filmpje verder wordt uitgelegd dat andere smartphonemerken mét een IP-rating dat ook niet doen.

https://twitter.com/oneplus/status/1124358412999983105

Met de disclaimer timmeren ze de campagne juridisch dicht, want hoewel er dus geen officiële rating is, beloven ze dat hij waterdicht is, maar als dat toch niet zo blijkt te zijn, dan is de consument nat, niet OnePlus.

Nu heeft de Chinese flagship killer nog nooit een IP-rating gekregen en dat zou alles met geld te maken hebben. Het officieel laten raten van een smartphone en het (letterlijk en figuurlijk) waterdicht maken van alle systemen is duur, wat de consument vervolgens geld zou kosten omdat die kosten doorberekend worden.

Aan de andere kant zou je kunnen stellen dat de steeds duurder wordende smartphones van het voormalige budgetmerk met high-end specs ondertussen een officiële IP-rating verdienen. OnePlus ‘bewijst’ wel dat de OnePlus 7 relatief waterdicht is, maar met een officieel labeltje, zeg IP68, kun je met een gerust hart een WC-blundertje incasseren.

Persoonlijk zou ik het dus tof vinden als er een IP-rating komt (iets wat OnePlus zelf ook niet uitsluit), maar als dat betekent dat de toekomstige toestellen nóg duurder worden, dan zou een deel van OnePlus’ charme verloren gaan.

Meer over de aankomende OnePlus 7 lezen? In dit artikel lees je hoe het Chinese merk een notch omzeilt. Check hier alles wat we weten over het aankomende bijzondere display. Tot slot vind je in dit artikel alles over de lancering van de aankomende vlaggenschipreeks.

9 reacties

 1. ‘Persoonlijk zou ik het dus tof vinden als er een IP-rating komt (iets wat OnePlus zelf ook niet uitsluit), maar als dat betekent dat de toekomstige toestellen nóg duurder worden, dan zou een deel van OnePlus’ charme verloren gaan.’

  Dus wat is nu de meerwaarde van deze post? Met deze laatste zin ga je alle kanten uit.

  Ze kunnen het niet garanderen omdat er dus geen officiële rating op zit. En zelfs bij een officiële rating is het nog maar de vraag… Vandaar -> geen garantie.

  Wel klagen dat smartphones steeds duurder worden, maar als er dan een keer een “value-for-money” toestel uitkomt klagen dat niet alle toeters en bellen er op zitten.

  • @ffw88: De meerwaarde van deze post? Dat toekomstige OnePlus 7-gebruikers weten dat er (wederom) geen officiële IP-rating meekomt. Sowieso lijkt het me wel heel extreem als één zin de ‘meerwaarde’ van een post van bijna 400 woorden zou doen verdampen.

   Met die laatste zin illustreer ik het paradox van de OnePlus-gebruiker (ik ben er ook een, tevreden en trots) en van OnePlus zelf. Natuurlijk verwacht ik alle toeters en bellen zonder te veel te hoeven betalen. Dat is precies hoe OnePlus zo populair is geworden. Dat neemt niet weg dat de OnePlus 7 ongetwijfeld een geweldige prijs-kwaliteit-verhouding zal hebben, maar willen ze weer onbetwist flagship killer zijn, dan moeten ze juist op deze kleine punten een stapje voor hebben.

    • @ffw88: Een grotere stok achter de deur dan een obscuur filmpje waarin iets in een emmer wordt gegooid. Het gaat hier niet om winkel-garantie, maar om principiële garantie. Een IP-rating geeft de gebruiker meer vertrouwen in een product dan een PR-stunt.

     • @yannickspinner: Bekijk het eens anders. Stel er zou een officiële rating zijn voor val schade.

      Fabrikant A zegt: kijk, onze smartphone heeft 5 sterren bij een droptest in een laboratorium met perfecte omstandigheden en precies op die hoek. Maaaaar, mocht ‘ie in de praktijk toch doormidden breken heb je geen garantie.

      Fabrikant B: wat nou rating? We laten de consument gewoon met eigen ogen zien dat onze smartphones probleemloos onbeschadigd van 2 meter hoog op beton kunnen stuiteren.

     • @ffw88: Ik snap je punt hoor, maar je mist het volgende:
      Fabrikant A zegt: kijk, onze smartphone kan een kwantificeerbare hoeveelheid water aan op zoveel diepte voor zo lang
      OnePlus zegt: hier heb je een video van een dummy die in een emmer water valt

      Het is een PR-stunt zonder graadmeter voor de consument om geld te besparen. Ik snap de gedachtegang en ik waardeer de eerlijkheid, maar ik weet dat een IP68 toestel meer dan een meter onder water kan en het waarschijnlijk overleeft. Wat zegt een emmer water over de waterbestendigheid van een OnePlus 7?

 2. OnePlus heeft gewoon gelijk wat heb je aan een extra IP rating? Helemaal niks ik was mijn 6T elke week af en werkt perfect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *