OnePlus 7 Pro: dit is onze eerste indruk

OnePlus 7 Pro: dit is onze eerste indruk
OnePlus is terug en heeft voor dit jaar gekozen om met een serie smartphones te komen. We probeerden de nieuwe OnePlus 7 Pro alvast uit.

Deze eerste indruk is geschreven op basis van de allereerste kennismaking met de gloednieuwe OnePlus 7 Pro. In een later stadium komen we met een uitgebreidere Apparata review als we het toestel ook in de praktijk hebben getest. Hieronder een overzicht met punten waarvan wij zeggen: dit viel op.

1. Zwaargewicht
Wie de OnePlus 7 Pro voor het eerst oppakt valt niet meteen het nieuwe scherm op, maar vooral het gewicht van het toestel. Dat er nieuwe technologie gepropt is in deze smartphone voel je. Het is persoonlijk of je dat wel of niet als prettig ervaart. OnePlus zegt juist dat zo’n zwaarder toestel een meer premium gevoel moet geven. Het voordeel van een wat zwaardere smartphone is de stevige houvast en het gevoel dat je echt iets beethebt. Je wil deze OnePlus 7 Pro in bed echter niet op je hoofd laten vallen. Dan heb je waarschijnlijk een paracetamol nodig!

OnePlus 7 Pro: dit is onze eerste indruk

2. Doei notch, hallo groot scherm
OnePlus is niet bang om te innoveren en dat laten ze zien met de OnePlus 7 Pro. Het topmodel heeft geen inkeping (notch). De camera die normaal gesproken in het scherm is verwerkt zit verstopt in het toestel en komt alleen tevoorschijn als je een selfie wil maken. Het resultaat is een compleet display zonder inkepingen en dat ziet er gelikt uit. Maar..

3. ..dan moeten apps wel werken met zo’n display
Tijdens onze eerste korte kennismaking bleek dat een app als YouTube (nog) niet geoptimaliseerd is voor het grote display. In dit geval maakt het dus niet uit of je wel of geen notch hebt. Twee zwarte vlakken aan weerskanten snoepen een gedeelte van het display virtueel weg. Zo kijk je een kleinere video op een enorm scherm. Jammer!

OnePlus 7 Pro: dit is onze eerste indruk

4. OnePlus 7 Pro maakt hebberig
OnePlus heeft het toestel van een aantal troeven voorzien wat de smartphone tot een hebbedingetje maakt. Allereerst de popup-camera die tevoorschijn komt. Daarnaast komt de 7 Pro met de exclusieve kleur Nebula Blue en die moet je echt hebben mocht je deze smartphone kiezen. Met zijn matte afwerking een tint die er echt uitspringt.

OnePlus 7 Pro: dit is onze eerste indruk

5. Goed geluid uit de speakers
Smartphones met stereo speakers die hard kunnen is één. Goed klinken is een tweede. Dat heeft de OnePlus 7 Pro prima voor elkaar. Je hoort zelfs een klein beetje bass en dat is zeker niet verkeerd voor een smartphone. Het is nog geen vervanger van je Bluetooth-speakers, dus die zul je nog steeds moeten meenemen naar de barbecue in het park.

6. Popup-camera party
Wie net een OnePlus 7 Pro heeft bemachtigd gaat spelen met die popup-camera. Heel veel spelen. Naast deze selfiecamera zitten achter nog drie camera’s. Een gebruikelijke setup onder high-end Android-smartphones van vandaag de dag. Tijdens de eerste indruk ziet de kwaliteit er prima uit. De review zal ons leren in hoeverre de camera’s echt gaan scoren.

De OnePlus 7 Pro is vanaf zaterdag 21 mei verkrijgbaar. Prijzen beginnen bij 709 euro.

Lees ook: OnePlus Bullets Wireless 2: dit of de AirPods, Galaxy Buds?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *