OnePlus 7 vs Samsung Galaxy S10

Niet eens close
De ‘flahship killer’ of de flagship die potentieel gedood gaat worden?

OnePlus heeft eerder deze week eindelijk de langverwachte OnePlus 7-reeks onthuld en terwijl wij bij Apparata nog een beetje moeten kwijlen van de OnePlus 7 Pro, zullen Samsung-fans vooral lachen om de OnePlus 7. Het moge duidelijk zijn, het Chinese merk richt zich vooral op de Pro-variant.

De vergelijking tussen de Pro-variant en de Galaxy S10 Plus was nog enigszins eerlijk, maar als trotse OnePlus-eigenaar moet ik wel toegeven dat deze vergelijking ietsje eenzijdiger is. Het enige wat OnePlus mee heeft is het grotere scherm, maar dat heeft een aanzienlijk lagere resolutie en veel minder pixels per inch.

Beide toestellen sporten dezelfde processor, maar waar Samsung de Galaxy S10 standaard 8GB RAM mee geeft, krijg je voor de goedkoopste versie van de OnePlus 7 slechts 6GB RAM. OnePlus levert geen uitbreidbaar geheugen (wel razendsnel), geen headphone jack, draadloos opladen en zelfs geen officiële IP-rating. Ja ik weet het, jullie vinden het niet zo’n probleem, maar ik was er wel flink teleurgesteld over.

Check de volledige vergelijking hieronder:
[table “243” not found /]

Let op: we hanteren hier de adviesprijs. In de praktijk zullen de prijzen dichter bij elkaar liggen omdat de Galaxy S10 al eventjes uit is en ondertussen in prijs is gezakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *