OnePlus 8 Pro camera: zo kijk je door objecten heen

OnePlus 8 Pro camera: zo kijk je door objecten heen

Er zit een ‘verborgen’ feature ingebakken in de camera van de OnePlus 8 Pro. Heb jij die al ontdekt?

Het internet gaat dit weekend los met het ontdekken van een ‘verborgen’ feature van de OnePlus 8 Pro camera. In feite zat de functie er altijd al, maar zijn pas recent de mogelijkheden ervan ontdekt.

Wat is er aan de hand?

De camera van de OnePlus 8 Pro heeft een infraroodsensor. Dankzij deze sensor is het mogelijk om door diverse objecten heen te kunnen kijken. In het geval van OnePlus werkt het niet met de 8, maar alleen met de 8 Pro omdat deze een infraroodsensor heeft. In principe kan elke high-end smartphone met een infraroodsensor dit trucje uitvoeren.

Hoe werkt het?

Open de fotocamera-app van de OnePlus 8 Pro. Vervolgens klik je rechtsbovenin op filters en swipe je naar het laatste filter genaamd monochroom. Je omgeving zal er heel grauw en absoluut niet fotogeniek uit gaan zien. Richt je de camera echter op specifieke objecten, dan kun je hier doorheen kijken.

Wat voor objecten?

Om ergens doorheen te kunnen kijken moet het materiaal zwart of heel donker zijn en bovendien niet te dik. Denk bijvoorbeeld aan het plastic van je afstandsbediening, of de behuizing van een Apple TV.

https://twitter.com/BenGeskin/status/1260607594395250690

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *