OnePlus 8 Pro vermorzelt Samsung Galaxy S21

Als we de Samsung Galaxy S21 naast de OnePlus 8 Pro leggen, moete we concluderen dat die eerste geen schijn van kans heeft.

Recentelijk vergeleken we de gloednieuwe Samsung Galaxy S21 met de OnePlus 8 en iPhone 12. Daaruit bleek dat Samsung op papier de beste specs had. Maar stiekem was die vergelijking niet helemaal eerlijk, omdat de twee Android-toestellen veel in prijs verschillen (€200). Vandaag leggen we daarom de OnePlus 8 Pro naast de Galaxy S21. De resultaten zijn een beetje pijnlijk.

Samsung Galaxy S21 vs OnePlus 8 Pro

Hoewel de OnePlus 8 Pro ongeveer een jaar voor de Galaxy S21 uitkwam, zijn de twee op het eerste gezicht behoorlijk aan elkaar gewaagd. Allereerst kosten de smartphones nagenoeg hetzelfde; de Galaxy S21 kost nieuw €849 (zonder oplader) en de OnePlus 8 Pro gaat voor €899 (met oplader) over de toonbank.

Daarbij is er voordat we aan de specs beginnen één fundamenteel verschil tussen de twee; Samsung rust de Galaxy S21 uit met een gloednieuwe Snapdragon 888 terwijl de OnePlus 8 Pro het met een oudere Snapdragon 865 moet doen. Dat gezegd hebbende is het verschil tussen die twee processoren niet meer dan 10% in performance. Nog sterker, omdat we in Europa de Exynos 2100 in plaats van de Snapdragon 888 krijgen, is het verschil praktisch marginaal.

Als we dan specs gaan vergelijken, wordt snel duidelijk hoe stevig de OP 8 Pro eigenlijk is. Het toestel heeft een groter én scherper display (1080p vs 1440p). OnePlus geeft de smartphone in Nederland standaard 12GB RAM mee met de maximale hoeveelheid opslagruimte. Verder heeft het toestel een grotere batterij, 2x zo snel draadloos opladen (!) en standaard iets sneller opladen met draad.

Het enige dat Samsung mee heeft, is een iets betere hoofd-camera, al is de selfie-camera weer minder. Ook de in-display vingerafdrukscanner gaat naar Samsung, want die levert een ultrasonische, die altijd vele malen accurater is dan OnePlus’ optische scanner.

Kortom, puur op basis van de specs kunnen we alleen concluderen dat de OnePlus 8 Pro de Samsung Galaxy S21 verpulvert. Alleen op het gebied van de processor is Samsung wat meer up-to-date, wat zeker winst op kan leveren. Het is dan aan de gebruiker om te bepalen of dat alle andere achterstanden waard is!

Check de volledige vergelijking hieronder:

[table “295” not found /]

Nog geen reacties

  1. fout 1: de oneplus 8 pro kwam ruim een jaar voor de S21 uit en niet andersom.
    fout 2: de oneplus 8 pro laad met kabel op met 65watt en niet met 30. de mijne zit in een half uur volledig vol met de 65w meegeleverde lader.
    fout 3 de belangrijkste: De oneplus 8 pro kun je al krijgen voor €699,-.. toch wel belangrijke informatie om de verpulvering nog wat extremer te maken…… Kom met eigen onderzoek en neem niet klakkeloos alles over wat op niet staat.

    • Je tweede opmerking klopt niet. De OnePlus 8T heeft ondersteuning voor Warp Charge 65, maar de 8 Pro niet en kan maximaal met Warp Charge 30T laden. https://www.oneplus.com/nl/8-pro/specs

      Over je derde opmerking: we nemen geen kortingen mee in dit soort vergelijkingen, maar gaan altijd uit van de adviesprijs. Kortingen schommelen, de adviesprijs is altijd hetzelfde.

    • Fout 1: de oneplus 8pro kwam op 21 april 2020 uit en de S21 op 21 januari 2021. dat is dus niet ruim een jaar na datum maar exact 9 maanden.

      Fout 2: de oneplus 8 pro laad met 30W op en 30W draadloos. De oneplus 8T laad daarentegen wel met 68W op maar kan niet draadloos laden.

      Dus niet zomaar klakkeloos dingen roepen zonder zelf research gedaan te hebben!!

    • De Oneplus8pro komt dus een jaar uit na een telefoon die amper uit is. Heel logisch.

      De Oneplus8pro staat voor gemiddeld 700 tot 750 euro bij we Shops en geen 899. Je kunt wel van een advies prijs uitgaan maar dat is gewoon stom en lui.

      Wat een fouten weer op deze site zeg. Apparata geeft mij echt heel vaak een enorme glimlach op mijn gezicht met hoeveel fouten er meestal in zitten. Vrijwel elk artikel bevat fout op fout.

      Gewoon slecht!

      • Waar heb je het over? In de tekst staat: “Hoewel de OnePlus 8 Pro ongeveer een jaar voor de Galaxy S21 uitkwam” De 8 Pro kwam in het voorjaar van 2020 uit, de Galaxy S21 begin 2021. Dus dat klopt gewoon.

        “maar dat is gewoon stom en lui.” Wat een fantastische onderbouwing. Chapeau. We vergelijken de Galaxy S21 NIEUW met een OnePlus 8 Pro als NIEUW. De adviesprijs geeft een stuk context aan. Over 2 of 3 maanden is de Galaxy S21 OOK goedkoper en dat maakt dit artikel over 6 maanden nog relevant in plaats van een tijdelijke prijs van het nu mee te nemen. Ik ben benieuwd naar jouw goedlopende techsite, want je weet het allemaal beter;)

        • ‘Over 2 of 3 maanden is de Galaxy S21 OOK goedkoper en dat maakt dit artikel over 6 maanden nog relevant in plaats van een tijdelijke prijs van het nu mee te nemen.’

          Mensen lezen het NU, dus (toekomstige) adviesprijzen heeft niemand wat aan, laat staan over 6 maanden waarbij waarschijnlijk niemand dit artikel er nog een keer bij gaat halen. Helemaal omdat de OP dan inmiddels anderhalf jaar op de markt is en een opvolger al is uitgebracht dus niemand die de OP8PRO nog iets zal boeien.

          Voordeel van het weglaten van adviesprijzen is het feit dat je een veel beter beeld krijgt van het “value for money” gehalte. Samsung Z FOLD 2 was voor bijvoorbeeld dik 2K niet erg interessant maar met een leuke aanbieding die ik laatst zag voor 1300,- ineens wel.

      • @fw88 We krijgen wel eens vaker vragen over de prijs vergelijking, maar naast het feit dat het me logisch lijkt dat we de toestellen nieuw vergelijken moet je ook niet vergeten dat we geen belsimpel zijn. We zijn niet op zoek naar de beste aanbiedingen (die volgende week weer weg kunnen zijn), we kijken hoe de fabrikanten hun respectievelijke toestel in de markt brachten. Het zegt meer dat OP voor dezelfde prijs een beter toestel op de markt kan brengen dan het feit dat het toestel (natuurlijk) 9 maanden na dato ergens in de aanbieding is.

    • De oneplus 8pro is 9 maanden eerder uitgekomen dan de S21. Dat is juist waar dit artikel over gaat. Dus Samsung loopt weer eens achter de feiten aan en vraagt er nog meer geld voor ook.

  2. ‘Samsung rust de Galaxy S21 uit met een gloednieuwe Snapdragon 888 terwijl de OnePlus 8 Pro het met een oudere Snapdragon 865 moet doen. Dat gezegd hebbende is het verschil tussen die twee processoren niet meer dan 10% in performance. Nog sterker, omdat we in Europa de Exynos 2100 in plaats van de Snapdragon 888 krijgen, is het verschil praktisch marginaal.’

    In hetzelfde gelinkte artikel geef je zelf aan dat de Exynos een hogere kloksnelheid heeft tegenwoordig de SD888. Dus dat “nog sterker” verhaal kun je schrappen.

    ‘De Exynos heeft met zijn standaard hogere kloksnelheid namelijk een voordeel op rekenkracht.’

  3. Ik heb de OnePlus8 Pro bijna een jaar in gebruik, maar ik neem zonder enige twijfel na deze weer een Samsung. Hieronder een aantal dingen waar ik persoonlijk tegenaan loop, dit kan voor een ander dus wel de ideale telefoon zijn.

    Pluspunten
    – Super geluid
    – Niet al die overbodige verplichte apps
    – Laad super snel op

    Minpunten
    – Camera is dra-ma-tisch slecht…. En al helemaal bewegende foto’s!!
    – Loopt om de haverklap vast
    – Vinger scan werkt 40-50% van de tijd niet
    – Autocorrectie is dramatisch (als ik het goede woord aanklik maakt hij er toch wat anders van)
    – Wifi en bluetooth vallen regelmatig weg (ook na de update)
    – Veel opties wat ik bij Samsung gebruik worden niet ondersteund door OnePlus (o.a Smartview, Agenda punt delen).

  4. ‘Vermorzelt’
    Doe is ff normaal, zelf vind ik de s21 beter, de slechtste variant uit de s21 serie tegen de beste variant van de 8 serie. (Jaar oud, weet ik)
    Wat je noemt in ram: 8gb is genoeg
    oplaad snelheid: 2x zo veel watt zorgt bv maar voor 1.2x zo veel snelheid
    batterijheeft 500 mah minder maar het kleinere scherm met variable refresh rate, als je bv een film kijkt doe 48 fps ververst het scherm ook 48x pr seconde, tegenover een constante 120x van de op is veel zuiniger

    Een vingerafdruk scanner die sneller, veiliger is en 2x zo groot scanoppervlak, heel belangrijk.
    Ook cameras zijn vele malen beter. Het gaat niet om het aantal pixels, maar om de software en de sensorkwaliteit

    Dit gezegd hebbende, de 8 pro in donkerblauw is prachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *