OnePlus 8 Pro vs Huawei P40 Pro

OnePlus 8 Pro
Foto @OnePlus

Het beatdown tussen de twee gigantische Chinese merken. Kan de Huawei P40 Pro op tegen de OnePlus 8 Pro zonder de Google Services.

Hoewel het een beetje lastig is om vandaag de dag Huawei nog los te zien van het Google-debacle, heeft het Chinese (voormalige) budgetmerk wel een geweldige smartphone neergezet met de Huawei P40-serie. Zoals uit onze review blijkt, is vooral de camera een gigantisch selling point. Maar kan Huawei’s gebrek aan Google Services op tegen de flagship killer-energie van de OnePlus 8 Pro?

Huawei is altijd in het nadeel

Lastig, want Huawei is altijd in het nadeel vanwege het missen van de Google-ondersteuning die Android-gebruikers gewend zijn. Op papier is het overigens een ontzettend goed toestel, zelfs naast de ontzettend solide OnePlus 8 Pro.

Ze heeft de P40 Pro sneller laden, uitbreidbaar geheugen en heeft hij standaard meer geheugen dan de instapversie van de OnePlus 8 Pro. Ook bezit Huawei met de P40 Pro een veel betere camera-setup. Dat laatste is dan ook gelijk het selling point van dat toestel.

OnePlus 8 Pro mag er ook wezen

Desalniettemin valt er ook wat te zeggen voor OnePlus’ 8 Pro-model. Het toestel heeft een lagere instapprijs en heeft natuurlijk de Google services. Ook mist de P40 Pro wat extra ‘sauce’ wat betreft het display; daar neemt OnePlus de leiding.

Wat wil je liever?

Kortom, voor een iets beter toestel wat betreft hardware is de OnePlus 8 Pro waarschijnlijk de beste voor je. Ben je in tegenstelling fan van fotografie, dan is dat een makkie: de Huawei P40 Pro is een camera-beest. Maar uiteindelijk zal het missen van Google’s veelgebruikte services de doorslag geven.

Check de volledige vergelijking hieronder:

[table “268” not found /]

Lees ook: Huawei P40 Pro vs OPPO Find X2 Pro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *