OnePlus bloatware is nu een ding

OnePlus bloatware is nu een ding

Met een nieuwe OnePlus kun je bloatware verwachten. Voor geïnstalleerde software waar je niet op zit te wachten.

OnePlus staat bekend als een merk dat een relatief schoon OS aflevert met OxyGenOS. In vergelijking met bijvoorbeeld Android op een Xiaomi, heb je niet met allerlei irritante apps te maken op een OnePlus. Helemaal vrij van zonden is OnePlus niet. Ook OnePlus heeft te maken met bloatware.

Op de nieuwste smartphones van het merk is bloatware van Facebook te vinden. Diensten en apps afkomstig van Facebook worden automatisch opgezet en geïnstalleerd met het instellen van een nieuwe OnePlus smartphone. Eenmaal geïnstalleerd, kun je niet alle apps honderd procent verwijderen van de telefoon. Je zult het er dus mee moeten doen. De Facebook App Installer en App Manager zijn bijvoorbeeld permanent te vinden op het toestel.

Sinds de komst van de OnePlus 8 Series doet de Chinese techbedrijf dit. OnePlus heeft een samenwerking met Facebook. Het Amerikaanse bedrijf moet OnePlus betalen in ruil voor deze service. Veel mensen maken gebruik van bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Deze groep zal zich dan ook niet ergeren aan de komst van de standaard geïnstalleerde apps. Gebruikers die niet actief zijn op sociale media zullen minder tevreden zijn met deze samenwerking van OnePlus en de komst van bloatware.

3 reacties

  1. Gelukkig zijn de ‘how-to’ instructies om deze bloatware te verwijderen, al online verschenen:

    How to Remove Facebook’s Bloatware from OnePlus Smartphones
    https://www.gizchina.com/2020/08/07/how-to-remove-facebooks-bloatware-from-oneplus-smartphones/

    Zorgwekkender dan het feit dat dit is voorgeïnstalleerd, en daar gaat de bovenstaande tweet dan ook over, is het feit dat deze apps klaarblijkelijk buiten de Play store hun updates kunnen ontvangen – zelfs als je in je instellingen de optie om installaties buitenom de Play store (default) disabled hebt. Dit biedt namelijk kwaadwillenden ook een achterdeur aan voor ongevraagde toegang tot je telefoon.

  2. Zo erg is bloatware tegenwoordig niet meer.
    Toen we toestellen hadden met 16gb en 32gb was het wel erg. Bij 64gb al een stuk minder en nu amper.
    Een sd kaart voor je foto’s of als je dat niet hebt op de cloud zoals Google photo’s. Denk dat de meeste mensen meer dan zat hebben aan 30-40gb voor apps. De zwaardere gebruikers (games etc.) zullen met 80-100gb ook makkelijk kunnen rond komen

    • Eens, Daarbij verdiend OnePlus zo een zakcentje extra, OF betalen wij minder. (Of een beetje van beide).
      Lenovo doet dit ook al langer, en zelfs Windows10 heeft er een aantal.
      Het is ECHT niet het einde van de wereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *