OnePlus CEO Lau: 3,5mm ingang verwijderen lastige keuze

OnePlus
Doe het dan niet!

De OnePlus 6T was vooraf een van de meest gewilde smartphones van dit jaar. Zeker toen bekend werd dat de waarschijnlijkheid heel groot was dat er een vingerafdrukscanner achter het scherm present zou zijn. Veel van de echte OnePlus-fans voelen zich echter verraden door de Chinese smartphonefabrikant, omdat de voor velen o zo belangrijke koptelefooningang verleden tijd is.

En die beslissing was echt enorm moeilijk om te maken, zo wil OnePlus CEO Pete Lau ons duidelijk maken. In een gesprek met CNET is de baas van de fabrikant voor zijn doen redelijk open. Over de 3,5mm ingang zegt hij het volgende: ‘Dit is een van de meest lastige keuzes voor ons om te maken. De moeilijkste taak elke dag is om een balans te vinden in wat uiteindelijk deel zal worden van het eindproduct en wat niet.’

Deze emo PR-bullshit wordt opgevolgd door de absoluut niet geloofwaardige reden dat de vingerafdrukscanner achter het scherm te veel ruimte opeist om een koptelefooningang toe te staan. Oppo, het bedrijf waar de OnePlus-smartphones altijd gebaseerd op lijken te zijn, lukt het om de een of andere manier wel om deze scanner te behouden (de R17).

Daarnaast wordt het argument aangehaald dat 59 procent van haar gebruikers in het bezit is van Bluetooth-koptelefoons. Dit blijkt uit een enquête. De overige 41 procent kan kortom ophoepelen, een nieuw setje Bluetooth-doppen in huis halen of tevreden zijn met de meegeleverde Bullet-oordopjes. Never settle, right.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *