OnePlus geeft teaser van smartphone van de toekomst [video]

De volledige onthulling volgt tijdens CES 2020, maar dit is een leuk voorproefje.

Vanaf 7 januari staat Las Vagas weer in het teken van de CES. Op deze elektronicabeurs presenteren veel bekende merken hun nieuwste producten of geven ze een glimp van de toekomst. In die laatste categorie valt OnePlus. Met een vooraankondiging maken zij bekend dat zij de OnePlus Concept One zullen presenteren. Een smartphone met ‘verdwijnende’ camera’s aan de achterzijde.

Natuurlijk verdwijnen de camera’s niet echt. Door gebruik te maken van getint glas zijn de camera’s niet zichtbaar tijdens normaal gebruik van de smartphone. Zodra je echter de camera wilt gebruiken stuurt de smartphone een elektrisch signaal waardoor de tint uit het glas verdwijnt en het glas dus doorzichtig wordt. Je kunt dan gewoon foto’s of video’s maken.

Topman Lau geeft aan dat de omschakeling nog geen seconde duurt. Hij legt uit dat men door deze technologie de karakteristieke uitstulping, die overigens bij concurrent Apple tot hilarische beelden leidde, wordt vermeden. De smartphone zelf zou slechts een tiende millimeter dikker worden door toepassing van de technologie.

In tegenstelling tot wat men eerder dacht lijkt het erop dat de smartphone niet vouwbaar wordt en dat voelt voor sommigen als een teleurstelling. Ook is nog niet helemaal duidelijk welke technische toegevoegde waarde deze glastechniek, die ook in de zonnepanelen-industrie en in het zonnedak van auto’s wordt toegepast, zal brengen.

In dit geval koos OnePlus voor een samenwerking met McLaren. Afgezien van de camera-vernieuwing en andere technische snufjes die zij volgende week onthullen zal de OnePlus Concept One dan ook gebaseerd zijn op de OnePlus 7T Pro McLaren. Zo vind je onder het getinte glas een 48 MP hoofdcamera met 16 MP groothoeklens.

Als je jezelf nu al naar de winkel of de website haast om de OnePlus Concept One te bestellen wacht je een teleurstelling. Pete Lau, mede-oprichter van OnePlus deelde namelijk mee dat de smartphone niet op korte termijn in productie zal gaan. De presentatie is onderdeel van de nieuwe strategie waarbij OnePlus eerst kleine previews houdt en meningen van gebruikersgroepen inventariseert en pas daarna een ‘best of’ in massa-productie neemt.

Bron: Wired

Foto: OnePlus

Eén reactie

 1. Ik denk dat 2019 HEEL ERG DUIDELIJK was !!
  Het boeit de mensen geen ene reet hoe de achterkant eruit ziet en zeker niet hoe de camera eruit zien.
  Het Boeit de mensen dat ze GEWELDIG werken !! Als dat zo is dan boeit de rest geen ene meter.
  We zagen het een aantal keer, incl. memes en alles, tot de release en de prima camera resultaten en ze vlogen de winkel uit …

  Daarbij zit 99% of iets dergelijks en boeit het sowieso niet.
  OP kan zich beter focussen op de camera’s en de software zelf ipv dit soort gimmicks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *