OnePlus: ‘Headphone jack verwijderen is niet stoer’

Auteur: , 8 Reacties
OnePlus vindt dat deze onderkant een essentieel gaatje mist

OnePlus-CEO Pete Lau haalt hard uit naar headphone-aansluting-loze bedrijven zoals Apple.


Foto @Torsten Dettlaff

In aanloop naar de onthulling van de OnePlus 5T maakt Pete Lau, CEO van het Chinese bedrijf, door middel van een sneer duidelijk dat het verwijderen van de headphone-ingang geen ‘inventief’ idee is. In de blogpost bekritiseert Lau bedrijven zoals Apple die de hoofdtelefooningang wel achterwege lieten.

“Iedere feature die we verwijderen of toevoegen is gebaseerd op ons begrip van de behoeften van onze gebruikers. Voor het moment lijkt het ons het beste om bij de headphone jack te blijven.” Als OnePlus 5-eigenaar kan ik zeggen dat Lau het inderdaad goed heeft begrepen. Hij geeft overigens twee redenen voor het behouden van de 3.5mm ingang.

Allereerst is de geluidskwaliteit belangrijk. Ja, draadloze oortjes kunnen zeker concurreren meet conventionele hoofdtelefoons. “Maar als je onder de $200,- dollar wil blijven zitten, dan worden de opties zeer gering.” Daarnaast haalt hij de behoeften van de gebruiker aan en stelt dat maar liefst 80% van de OnePlus-gebruikers gebruikmaken van de headphone jack.

Lau doet er daarentegen nog een schepje bovenop: “Soms staan industrietrends lijnrecht tegenover onze kernideeën. Dit is zo’n voorbeeld waarbij we het respectvol oneens zijn met wat men ‘stoer’ of ‘dapper’ noemt.” Hij haalt hier duidelijk uit naar Apple, dat al enige tijd kritiek krijgt op het aanbieden van (te dure) draadloze oortjes.

Nu ben ik het met Lau eens: Het verwijderen van een geliefde functie – discutabel voor een extra mogelijkheid tot het verdienen van geld – is helemaal niet stoer of dapper, maar slechts een slechte beslissing. Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk ook helemaal niet stoer om gewoon hetzelfde te doen als wat smartphonefabrikanten al tien jaar doen, hè Lau?

Wat denk jij? Is het stoer of überhaupt een verstandige keuze om de oordtelefoonaansluitingen uit het design te gooien voor dunnere of betere smartphones? Of zeg je ‘doe mij maar de OnePlus een paar oordopjes’? Laat het weten in de comments.

Meer lezen over de aankomende OnePlus 5T? In dit artikel vatten we samen wat we tot dusver weten over de Chinese high-end-killer. Ook gaat Jordy in op de vraag ‘kan de OnePlus 5T de reputatie van OnePlus redden?’8 reacties

Iemand een 5 kopen?
Ach ja die gast, Samsung en Apple verkopen in het openings weekend meer toestellen dan hij in een jaar, doen ze toch iets goed zou je zeggen.

“Never settle” was altijd de slogan van OnePluw. Tegenwoordig moet je juist wel settlen, settelen met midelmatige Specs (behalve de CPU).
Ach … google had ook hun mond vol een jaartje geleden … en kijk nu. Blah blah blah
@dgh74: Klopt, massive Fail van Google moet ik bekennen. Het verwijderen is een keuze maar dan moet je niet 1 jaar ervoor apple middels een advertentie (koste kapitalen) belachellijk maken en het vervolgens bij het volgende model zelf doen.

En dat bij een model dat niet uitblinkt in schoonhei of slickness. Massive Apple achtige bezels, vrij groot toestel in de XL versie.
Een product wat niet af is uitleveren is ook niet stoer.
Je klanten ongevraagd als bèta-testers inzetten is ook niet stoer.
Slechte support leveren is ook niet stoer.
Kunstmatig schaarste creëren is ook niet stoer.

Doodzonde, want dit merk had het in zich om een grote speler te worden.
Apple levert een Lightning-to-jack kabeltje. Wat is nu het probleem?
@BrutaalAapje: https://static.digitecgalaxus.ch/Files/6/7/2/8/3/9/4/Apple Adapter Mayhem.jpg?fit=inside%7C318:366&output-format=progressive-jpeg
Tsja, als je verouderde techniek wil blijven aanbieden moet een fabrikant dat zeker doen. Er zullen altijd wel mensen interesse naar hebben. SD-kaartjes, USB aansluitingen, audio-jack: het heeft zijn langste tijd gehad. Dan is het aan de grote fabrikanten om dan een grote schoonmaak te maken. Over een paar jaar is alles veel strakker, cleaner en draadlozer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).