OnePlus heeft inmiddels een half miljoen One’s verkocht

OnePlus One
Door het gecompliceerde invite-systeem krijg je wellicht het gevoel dat OnePlus amper telefoons verkoopt, maar een aantal maanden na de lancering staat de teller al op een half miljoen exemplaren.

Dat claimt een mede-oprichter van OnePlus in een interview met Forbes. Ja, het Chinese telefoonbedrijf blijft daarmee extreem ver achter bij concurrenten als Huawei, Xiaomi en Lenovo, maar ze maken het dan ook verdomd lastig om er een te krijgen. De OnePlus One kan namelijk alleen besteld worden met een invite, waarbij een speciale code nodig is om een order te kunnen plaatsen. Ze creëren dus zelf schaarste, en zorgen zo voor flink wat buzz op het internet. Want iedereen heeft wel oren naar een toestel met high-end specificaties voor 299 euro (de versie van 269 met 16GB wordt momenteel niet geproduceerd).

In het interview wordt ook geclaimd dat OnePlus tot dusver slechts 300 dollar heeft uitgegeven aan marketing. Dat was om verschillende Facebookadvertenties te testen. Marketingbudgetten zijn nu niet meer nodig: “We found that we’ve now reached a critical mass of users, and they are helping us spread the word organically.”, aldus Carl Pei van OnePlus. Ook zegt hij dat de OnePlus One met een marge van 10 dollar wordt verkocht. Op accessoires zou wel meer winst worden gemaakt.

Specificaties OnePlus One

De OnePlus One heeft een 5,5 inch IPS-scherm over een full-HD resolutie beschikt (1920 bij 1080 pixels). De telefoon draait op Qualcomms Snapdragon 801-processor. Een processor die ook in de €700 kostende toppers van Samsung, LG en Sony zitten. De vier processorkernen doen hun werk op een snelheid van 2,5GHz, bijgestaan door 2 of 3GB werkgeheugen. In de achterkant van de telefoon is een 13 megapixel camera geplaatst, met een Sony Exmor IMX214-sensor die uit 6 lenselementen bestaat.

Het toestel draait op CyanogenMod 11s, een speciaal voor de OnePlus One gemaakte custom rom op basis van Android 4.4.2. Het is door Google gecertificeerd, dus je hebt gewoon toegang tot de Play Store en andere Google-diensten.

[lg_folder folder=”OnePlus/One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Het is natuurlijk een hele slimme truuk om in deze markt in te breken. Verkopen op invitatie. Maar dan moet je product wel goed zijn. Als de telefoon crap blijkt te zijn is het zo klaar met dit bedrijf.

  2. Heb zelf ook na een maand (met wat geluk) mijn One+ kunnen ontvangen..
    Toestel is naar mijn mening het beste op de markt tegen die prijs, nog geen echte minpunten kunnen ontdekken.. Het lijkt dat ze afstappen van het invitesysteem en elke maand een pre-order dag gaan inlassen..

  3. Niet dat mijn Nexus 5 tegenvalt, maar het was toch nr. 2 op de wishlist. Ik zie nu ook regelmatig mede studenten met de OnePlus lopen, het is toch een prachtig apparaat. Cyanogenmod is ook heerlijk weet ik uit ervaring. Soms zit ik nog echt te overwegen om de Oneplus te kopen en de nexus door te verkopen…

      • @sebasjuhh: Op mijn nexus niet nodig. Met root en xposed installer is alles wat je wilt aan te passen. Ik weet alleen niet precies wat daarmee gebeurt als ik android 5 krijg.

        Flashen van Cyanogen mod of een andere ROM is easy peasy nadat je root hebt verkregen en een custom recovery erop hebt gezet zoals Clockwork recover mod (CWM) of Team Win’s Recovery Project (TWRP). Hiervoor zijn hele goede tutorials te vinden. Had er bij mijn samsung in elk geval geen moeite mee, zal bij htc ook niet heel moeilijk zijn denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *