OnePlus maakt een spelletje van relaxen zonder phone

Lekker relaxen
De ZenMode krijgt een interessante feature bij.

Zoals veel olie-bedrijven op groene energie inzetten en tabaksfabrikanten gezondere alternatieven verkopen, is ook OnePlus zich bewust van de negatieve effecten van hun eigen product. Natuurlijk is een smartphone niet zo ongezond als een sigaret, maar het kan zeker geen kwaad om af en toe wat te minderen. Dat giet OnePlus in een leuke uitdaging met de vernieuwde Zen Mode.

OnePlus komt namelijk met een aantal motiverende uitdaging voor gebruikers, waaronder de 21-day Zen Transformation challenge. Het Chinese merk gaat namelijk van de geaccepteerde theorie uit dat een gewoonte zich in 21 dagen kan vormen. Met het ‘spelletje’ moet de gebruiker een smartphone-gewoonte doorbreken.

De 21 dagen-uitdaging verwacht van je dat je het toestel 2 uur per dag niet gebruikt (in dit artikel leggen we uit hoe de Zen Mode precies werkt). Aan het einde van die 3 weken krijg je een speciale beloning in de vorm van een achievement.

Er zijn ook andere uitdagingen die je kunt aannemen voor een kleine beloning. De 7- en 14-dagen uitdaging verwachten van je dat je respectievelijk een of twee weken op tijd naar bed gaat. De Zen Mode kan je tevens helpen bij het digitale detoxen, een proces dat met de jaren belangrijker zal worden.

Vooralsnog zijn de challenges alleen voor de OnePlus 7-serie beschikbaar. Dat is een beetje vreemd, want de Zen Mode is gewoon op de OnePlus 5 en nieuwer beschikbaar. Het is niet bekend of je de uitdagingen dus op oudere OnePlus-toestellen kunt aangaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *