OnePlus maakt pijnlijke fout op podium

OnePlus maakt pijnlijke fout op podium
Als je grote uitspraken doet op een podium, moet je ze ook waarmaken natuurlijk.

Auw, de Chinese telefoonmaker OnePlus is pijnlijk onderuit gegaan. Eerder deze week kondigde CEO Pete Lau op een podium aan dat het nieuwe vlaggenschip van het merk in 2019 gebruik gaat maken van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 855 chipset. Met die uitspraak was niets mis. Wat wél fout was, is het feit dat Lau liet weten dat de toekomstige OnePlus-smartphone de eerste smartphone zal zijn met deze nieuwe processor.

Die uitspraak is niet waar en daar maakte Lau een misser. Tegenover Engadget geeft OnePlus toe dat de uitspraak niet klopt. Het Chinese techbedrijf verwijt de fout aan Lau, omdat Engels niet zijn moedertaal zou zijn. Hij bedoelde eigenlijk dat OnePlus tot de early adopters van de Snapdragon 855 zou behoren. ‘De eerste zijn’ was overmoedig.

Het klinkt misschien als een onschuldig foutje, maar internationale media schreven naar aanleiding van deze uitspraak een nieuwsartikel. Het was immers een belangrijk nieuwtje. In een reactie laat Qualcomm weten zich niet te bemoeien met de kwestie. “Het is niet aan ons om te claimen welke partner als eerste iets gaat doen.”, aldus het chipbedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *