OnePlus Nord vs iPhone SE (2020) – Geen schijn van kans

In deze vergelijking leggen we de OnePlus Nord naast de iPhone SE (2020). Het mogen duidelijk zijn, het is niet eens spannend wie er wint.

In voorgaande vergelijkingen werd al zeer snel duidelijk dat de OnePlus Nord een stevig toestel is voor een zachte prijs. Het heeft bijna volledig dezelfde pluspunten als de OnePlus 8 en hanteert een betere prijs-specs-verhouding dan de Samsung Galaxy A51. Maar hoe verhoudt het nieuwste toestel van de Chinese fabrikant zich tegenover de iPhone SE van dit jaar?

OnePlus Nord vs iPhone SE (2020)

De OnePlus Nord en iPhone SE (2020) zijn in bijna alle opzichten geen eerlijke match-up. Het is namelijk heel erg simpel, voor zo’n €499 kun je twee dingen doen. Of je koopt de goedkoopste, bijzonder kale, compacte iPhone SE. Of je koopt het volledig aangeklede bakbeest dat OnePlus Nord heet.

Simpel gezegd heeft de OnePlus Nord een veel groter scherm, AMOLED, geen LCD, een hogere ververssnelheid, een hogere resolutie en veel meer pixels per inch. De duurste variant van het toestel heeft meer dan 2 keer zo grote batterij, letterlijk vier keer zoveel RAM, vier keer zoveel opslagruimte en vier keer zoveel front-camera’s met (je raadt het al) vier keer zo hoge resolutie.

Maar de iPhone SE heeft één gigantisch voordeel. De Apple Bionic A13 processor. Apple heeft ondanks alle ondermaatse specs een slimme keuze gemaakt door hun meest recente processor in het toestel te verwerken. Hierdoor is de ruggengraat van de iPhone SE onbetwist ijzersterk. Daar kan de Snapdragon 765 niet tegenop.

Conclusie

Het is overduidelijk dat OnePlus met de Nord heel veel stevige specs voor weinig heeft willen leveren. Dat is van de iPhone SE niet te zeggen. Het compacte design van die laatste is een pluspunt, alsmede draadloos opladen en (als daar je voorkeur ligt) iOS als besturingssysteem. Maar kom op, wil je de maximale smartphone voor je geld, dan kun je haast niet anders dan de OnePlus Nord kiezen.

Check de volledige vergelijking hieronder:

[table “276” not found /]

14 reacties

  1. Belangrijker dan specs, de iPhone krijgt minimaal 5 jaar volledige software ondersteuning. Die one plus krijgt hooguit twee jaar updates dan is het wel klaar.

    • Niet helemaal, ze garanderen in ieder geval twee jaar software updates (dus in de toekomst nog Android 11 en 12) en tevens tenminste drie jaar security updates. En behalve de OnePlus X hebben alle voorgaande modellen die ’tenminste tot’ ondersteuningtermijn eigenlijk altijd wel verlengd zien worden.

      Maar wees eens eerlijk, hoeveel mensen ken jij die een en dezelfde telefoon langer dan drie jaar blijven gebruiken?

        • Je kletst maar wat !
          Ook Apple gebruikers gebruiken die dingen niet als main device 5 jaar.
          Hoe weet ik dat ?? Kijk eens naar de mega verkoopcijfers van de afgelopen jaren terwijl het marktaandeel kleiner is geworden.
          Kortom, de users upgraden ook gewoon en dat zie ik ook om me heen.

      • iPhone blijven veel langer goed inderdaad, op mijn werk maken we specialistiche mobiele calculatie apps en een iPhone 7 loopt nog steeds rondjes om een galaxy S10. Als je naar de specs kijkt zou het niet moeten maar Android heeft zo verschrikkelijk veel overhead omdat het een universeel systeem is dat ook nog vaak allerlei fabrikant specifieke rommel krijgt. Daar valt niet tegenaan te programmeren tezij je zelf een eigen android versie gaat maken. Je kan VEEL beter wat meer uitgeven aan een iPhone en daar een jaar of vier mee doen. De grote grap is dan ook nog dat se resell value veel hoger ligt, win win. Ik heb er genoeg gekocht maar nu voor mij nooit meer Android. 😉

    • Dan ken jij Oneplus niet.
      Mega lange support.

      Daarbij blijft een Android toestel werken, ook ver na support want de apps blijven updates krijgen.
      Met IOS ben je snel uitgekakt als de OS updates stoppen. Zag ik na 3 jaar met met Ipad 3. Niks geen nieuw OS en de meeste apps updaten dan ook niet meer ….

      Kortom, lood om oud ijzer en idd, na 3 jaar hebben de meesten allang weer wat anders.

    • Overigens haal je 2 dingen door elkaar. OS updates idd 2 jaar maar security updates wel 4 jaar,
      Zie de Galaxy S7, kreeg in maart nog een security update en die kwam uit in feb 2016, kortom 4 jaar support !
      En JA, de meesten hebben in 4 jaar wat anders, OOK de apple gebruikers, zie dat dagelijks om me heen.
      Klopt ook wel want anders zou Apple niet die verkoopcijfers hebben namelijk.

  2. En ja het is geen vergelijk !
    In de VS is het voor 399 dollar een leuke deal maar hier ben je een kleine 500 euro verder voor het basis model.
    Dan heb je iets dat niet de dag doorkomt en volgend jaar met moeite de lunch haalt (Ja, we kennen deze Iphone 6 accu al wat jaartjes en we weten hoe dat gaat …).
    5G kan je vergeten, je hebt een 2014 design in handen, geen snellader, geen nachtmodus in de camera, geen wideangle lens en het display is om te huilen voor hedendaagse begrippen.

    • Het is wel zo dat je een batterij met liefde moet beheren. Ik heb een 6 van 22 maand oud. Met de batterij op 100%. Zeer zorgvuldig geladen elke dag. Nooit boven 100% aan de lader. Ook heb ik er een die niet helemaal zorgvuldig is behandeld 6s vier jaar oud. 82%.

  3. Wat een discussie… kies gewoon waar je je goed bij voelt. Trouwens: ik ben in 2011 begonnen met een iPhone 4, die heb ik in 2016 (5 jaar dus gebruikt) vervangen door een iPhone 6s plus. Ook die doet het nog steeds. iOS 14 draait daar ook op, dus behoudens rare dingen, zal ik ook deze telefoon zeker 5 jaar gebruiken. Werkt perfect.
    Sinds een paar maanden van het werk een Samsung Galaxy S9. Gewoond niet m’n ding. Krijg er geen gevoel bij, hoewel ik er echt voor opensta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *