OnePlus One is vanaf oktober te koop voor iedereen


Interesse in de OnePlus One, maar geen zin om te participeren in het onduidelijke invite-programma van de Chinese telefoonboer? Goed nieuws, in oktober nemen ze afscheid van de gehate uitnodigingen.

Toegegeven, het was een briljante marketingstunt. Kondig een Android-smartphone met bijzonder hoge specificaties aan voor de zeer geringe vanafprijs van €269, en je hebt de aandacht van de internetgemeenschap. Biedt de telefoon vervolgens alleen middels uitnodigingen via wedstrijden, sociale media en op het OnePlus-forum aan, en er ontstaat een schaarste van jewelste. Er ontstond zelfs een levendige invite-handel op Marktplaats.

In een AMA op Reddit heeft OnePlus aangegeven dat ze in oktober afstappen van het invite-programma. Een maand later dan oorspronkelijk gepland. De OnePlus One is dan via pre-orders voor iedereen te bestellen, maar wanneer ze uitgeleverd worden is nog niet bekend.

Wat krijg je voor die €269?

De OnePlus One heeft een 5,5 inch IPS-scherm van Japan Display, dat beschikt over een full-HD resolutie met 1920 bij 1080 pixels. De telefoon draait op Qualcomms Snapdragon 801-processor. Eén van de snelste processors van dit moment die ook in de €700 kostende toppers van Samsung, LG en Sony zitten. De vier processorkernen doen hun werk op een snelheid van 2,5GHz, bijgestaan door 2 of 3GB werkgeheugen.

In de achterzijde van de telefoon is een 13 megapixel camera geplaatst, met een Sony Exmor IMX214-sensor die uit 6 lenselementen bestaat. De grootste diafragmaopening is f/2.0 en de maximale filmresolutie bedraagt 4K. De OnePlus One kan ook in slowmotion filmen, met 120 frames per seconde in een 720p-resolutie. Vlak onder de cameralens is een dubbele LED-flitser geplaatst. De camera aan de voorkant schiet selfie-ongein in 5 megapixel. Het toestel heeft onscreen-knoppen, maar die zijn uit te schakelen, aangezien er onderaan het display een rijtje capacitieve knoppen is geplaatst. Zo kun je meer schermoppervlakte gebruiken. De afmetingen bedragen 152,9 x 75,9 x 8,9mm en het toestel weegt 162 gram. De accu heeft een capaciteit van 3100mAh.

Het toestel draait op CyanogenMod 11s, een speciaal voor de OnePlus One gemaakte custom rom op basis van Android 4.4.2. Het is door Google gecertificeerd, dus je hebt gewoon toegang tot de Play Store en andere Google-diensten.

[gv data=”FrgGHAab9D8″][/gv]
[lg_folder folder=”OnePlus/One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

11 reacties

  1. De OnePlus One wordt al verkocht door een klein bedrijf in Nederland die de invites afkoopt. Dus al die invites zijn een goede marketingstrategie. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *