OnePlus One nu voor iedereen te koop

OnePlus One nu voor iedereen te koop
Invites zijn niet langer nodig.

Het lijkt erop dat de OnePlus One vanaf nu eindelijk voor iedereen te koop is. De massaal omarmde smartphone, die over topspecificatie beschikt en slechts 269 euro kost, kon voorheen alleen via een omslachtig invite-systeem woden besteld. Zo nu en dan was de telefoon tijdelijk zonder uitnodiging verkrijgbaar, maar dat ging vaak om korte acties, zoals onlangs op Black Friday.

Op Twitter laat OnePlus weten dat het deze keer om een kerstuitverkoop gaat, en dat iedereen die er nu een besteld de telefoon vóór 25 december geleverd krijgt. Het is (nog) niet bekend tot wanneer de actie loopt. We houden er dus nog eve rekening mee dat het invite-systeem straks weer terugkeert.

De OnePlus One in het kort

De Chinese telefoon heeft een 5,5 inch IPS-scherm van Japan Display, dat beschikt over een full-HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. De telefoon draait op een Qualcomm Snapdragon 801-processor. In de achterzijde van de telefoon is een 13 megapixel camera geplaatst, met een Sony Exmor IMX214-sensor die uit 6 lenselementen bestaat. De grootste diafragmaopening is f/2.0 en de maximale filmresolutie bedraagt 4K. De OnePlus One kan ook in slowmotion filmen, met 120 frames per seconde in een 720p-resolutie.

Vlak onder de cameralens is een dubbele LED-flitser geplaatst. De camera aan de voorkant schiet selfie-ongein in 5 megapixel. Het toestel heeft onscreen-knoppen, maar die zijn uit te schakelen, aangezien er onderaan het display een rijtje capacitieve knoppen is geplaatst. Zo kun je meer schermoppervlakte gebruiken. De afmetingen bedragen 152,9 x 75,9 x 8,9mm en het toestel weegt 162 gram. De accu heeft een capaciteit van 3100mAh.

Het toestel draait op CyanogenMod 11s, een speciaal voor de OnePlus One gemaakte custom rom op basis van Android 4.4.2. Het is door Google gecertificeerd, dus je hebt gewoon toegang tot de Play Store en andere Google-diensten.

[lg_folder folder=”OnePlus/One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Heb dr gelukkig al n paar weken een. Maar die 16Gb versie van €269,- is gecancelled (net als de bamboo styleswaps) geloof ik. Logisch ook want voor €30,- meer heb je 64Gb… Ben overigens zeer tevreden over het toestel. Was ook bijzonder snel aan het formaat gewend.

    • @sebasjuhh: Heb er zelf ook een, batterylife is perfect! Ik eindig de dag makkelijk met nog 60% over. Om m echt leeg te zuipen moet je zeker wel 5-6 uur lang constant je scherm aanhouden en apps gebruiken, of 3 uur lang een zware game laten draaien

    • @sebasjuhh: Ja dat is idd wel waar, maar toch…
      De batterijduur is vrij waanzinnig eerlijk gezegd, ik gebruik m’n telefoon intensief (echt intensief, 4G soundcloud en Facebooken etc. etc.) En het is bij mij niet mogelijk om de telefoon binnen een dag leeg te krijgen. Nu heb ik wel dingen als Location enzo restricties gegeven en voor alle apps de PrivacyGuard (voorkomt op de achtergrond informatie versturing) aan staan, bovendien hou ik mn telefoon altijd tussen de 30-90% batterij (schijnt beter te zijn voor Li-ion batterijen), maar als ik ‘m helemaal vol oplaad en er normaal mee om ga is hij vaak aan het einde van de tweede dag nog steeds niet volledig leeg:)))

  2. Hoe plaatst deze gsm zich tov een Huawei Ascend G750 en/of P7 met vegelijkbare (?) specs? Ben namelijk op zoek naar een nieuwe smartphone rond deze prijzen (230-260 euro)

  3. Heeft er een forumlid reeds problemen gehad met de oneplus one, waarbij het apparaat moest worden opgestuurd? Ben ook van plan op zoek te gaan naar een invite (was juist te laat bij de vrije verkoop)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *