OnePlus trakteert oudere phones op nieuwe features

Tof
Thanks OnePlus!

Een tijdje terug postte we een guide voor OnePlus 7(T)-eigenaren met allerlei features en trucjes die ze konden toepassen op hun gloednieuwe smartphone. OnePlus onthulde toen tevens dat sommige van die features naar oudere smartphones zouden worden overgeheveld. Die tijd is nu aangebroken.

Naast een beveiligingsupdate komen er twee nieuwe features naar oudere smartphones. Het betreft DC Dimming en Fnatic Mode.

DC Dimming
DC Dimming is een techniek waarmee het scherm ook bij lagere helderheid goed blijft werken. In dit artikel leggen we precies uit wat DC Dimming precies doet. Het komt erop neer dat stroom constant aan en uit gaat als een regulier scherm een lagere helderheid wil produceren. Het probleem is dat je het knipperen van het scherm kunt zien, wat erg storend kan zijn. DC Dimming is een andere manier om de helderheid te temperen zonder het knipper-effect te krijgen.

DC Dimming lijkt alleen naar de OnePlus 6(T) te komen.

Fnatic Mode
Voor de smartphone-gamers onder ons die niet zo’n trek hebben in een nieuw toestel van duizenden euro’s is een ‘gewone’ smartphone misschien voldoende. De Fnatic Mode voor OnePlus-toestellen helpt daarbij de game-ervaring te verbeteren.

Met deze modus (in combinatie met spelmodus) kun je onder andere je meldingen reguleren tijdens het gamen. Zo wordt je tijdens een potje Fortnite niet door je ma gestoord die je appt of je gisteren wel groenten hebt gegeten terwijl jij net de perfecte headshot hebt gecalculeerd. Ook kun je met de Fnatic Modus je processor en grafische chipset tweaken per game voor een nog betere performance.

Fnatic Mode komt naar zowel de OnePlus 5(T) als de OnePlus 6-serie.

De update voor de oudere OnePlus-smartphones is nu in beta en wordt dus al onder een select groepje gebruikers uitgerold. Later zullen de functies op alle vermelde smartphones worden uitgerold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *