OnePlus vraagt community advies, nobel of lui?

Sketchy
OnePlus heeft je hulp nodig!

De relatie tussen gebruiker en fabrikant is ontzettend belangrijk voor die laatste en bedrijven doen dan ook vaak alles om zo tof mogelijk over te komen. Of dat ook in dit geval zo is, is niet helemaal duidelijk. OnePlus vraagt namelijk aan haar gebruikers om een nieuwe functie voor OxygenOS te bedenken.

“Hallo vrienden,” zo opent OnePlus de ‘challenge’, “elke dag krijgen we honderden ideeën toegestuurd over hoe we onze apparaten kunnen verbeteren. Veel van die feedback wordt door onze bug-jagers en surveys opgepikt, waardoor OxygenOS werkelijk een softwaresysteem is dat we met de community samen hebben gebouwd.” Het Chinese bedrijf doet wederom beroep op de community om het besturingssysteem te verbeteren.

Maar in plaats van ‘stuur alle gevonden bugs naar ons door’ gaat OnePlus verder en nodigt het merk de gebruiker uit om letterlijk een functie te ontwerpen. Wat dan precies? Ja, dat is juist de uitdaging.

Uiteraard zijn er wel wat eisen aan verbonden. Een zelfdestructie-knop zal bijvoorbeeld niet door de selectie komen en ook niet serieuze aanvragen hebben weinig kans. Wil je meedoen, dan moet je namelijk een format invullen met vragen zoals ‘wie zijn de gebruikers?’, ‘wat voor functie stel je voor?’ en ‘als er een bestaande vergelijkbare functie in de smartphone-industrie bestaat, hoe is jouw idee superieur?’. Je moet tevens een schets opsturen om het idee beter te begrijpen te maken voor de senior software-medewerkers van OnePlus die het beste idee gaan kiezen.

Nu balanceert OnePlus met deze actie op een fijne lijn tussen toffe betrekking van de community en lui om ideeën schooien. Het goede is dat de persoon die de nieuwe functie heeft bedacht een beloning krijgt. De winnaar ontvangt namelijk een uitnodiging voor de volgende OnePlus lancering en het toestel waar hij/zij aan heeft meegewerkt.

UPDATE: laatste alinea ivm beloning is aangepast.

Nog geen reacties

  1. Niet lui.
    Allreerst moet je dit opzetten. Daarna door alle reacties heen.
    Als je er een toffe feature tussen vind, Moet het nog wel mogelijk zijn om te implementeren.
    IS dit niet gewoon een “verhulde” enquete?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *