OnePlus zegt geen sorry voor wanpraktijken

OneMin... Get it?
In plaats daarvan slechts excuusjes!

Het kwam voor mij als trotse OnePlus-gebruiker een beetje als een schok, want het Chinese bedrijf stond recentelijk redelijk slecht in de publiciteit. De fabrikant werd ervan beschuldigd op schimmige wijze informatie over hun klanten te verzamelen. Dat doen zo nu niet meer, als we deze blogpost moeten geloven.

Carl Pei, topman bij OnePlus, geeft in de hierboven vermeldde blogpost aan dat het bedrijf op zal letten met welke informatie het over de gebruiker verzamelt. Het zorgwekkende van de post van OnePlus – een bedrijf dat doorgaans bekend staat om hun vriendelijke en eerlijke attitude tegenover hun klanten – is dat er nergens het woord ‘sorry’ in voorkomt.

In plaats daarvan lijkt het alsof Pei slechts wil verantwoorden waarom OnePlus met onze gegevens zou klooien. Ja, het verbeteren van de gebruikerservaring moet hierdoor gemakkelijker worden, maar het feit dat een melding met de inhoudelijke gevolgen van het ‘opt in’en’ van het programma nu pas wordt toegevoegd, is direct in strijd met Nederlandse wetgevingen.

Ook ontkent hij in dezelfde post wederom (en meermaals) dat de verzamelde gegevens met derden gedeeld werden. Dat zal vast wel, maar waarom kunnen de gegevens dan niet anoniem verzameld worden? Kortom, wat mij betreft werkt de post van Pei averechts en ben ik me extra bewust geworden van het feit dat OnePlus niet helemaal netjes met mijn gegevens omgaat.

Dat neemt overigens niet weg dat praktisch alle producenten vergelijkbare praktijken zullen uithalen. Maar zoals bij Volkswagen is het extra vervelend als specifiek jij gesnapt wordt. Sorry OnePlus! Jullie weten me te vinden.

Wil je toch ook wat positieve berichten over OnePlus lezen? Zie dan hier of de OnePlus 5 het in een laadtest wint van de Note 8 en de iPhone 8. Ook check je hier de eerste informatie over de aankomende OnePlus 6.

Nog geen reacties

  1. “Ook ontkent hij in dezelfde post wederom (en meermaals) dat de verzamelde gegevens niet met derden gedeeld werden.”

    Ok… dus hij geeft toe dat ze de gegevens delen? Als hij *ontkent* dat ze het *niet* doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *