Ongepaste video gaat #1 trending op YouTube

Auteur: , Geen reacties
YouTube

YouTube opnieuw in de verlegenheid?

In de Verenigde Staten gaat het momenteel maar om één ding: de Parkland-shooting in Florida. De wapenwetten zijn onderwerp van gesprek en niet zo gek dat ook op YouTube het ontwerp meermaals aan bod komt.

Helaas zijn er ook mensen die het platform gebruiken om fake news en complottheorieën te verspreiden. Eén zo’n ongepaste video ging keihard op YouTube en stond vanmorgen (lokale tijd) in de Verenigde Staten op nummer één in Trending. De video is inmiddels door YouTube verwijderd, maar de videosite greep relatief laat in. Het filmpje is meer dan 200.000 keer bekeken.

In de video werd gesuggereerd dat een ooggetuige een acteur zou zijn. De ooggetuige is David Hogg, een 17-jarige scholier die fel tegenstander is van de huidige wapenwetgeving. YouTube wil complotdenkers geen podium bieden op het platform en heeft de video verwijderd. Ondertussen gaan op sociale media de verdenkingen op Hogg door. De senator van Florida, Marco Rubio, zegt te walgen van de complottheorieën.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).