Online gokken vanaf 2015 in Nederland

Online poker
Online gokken kan natuurlijk al, maar dat moet via buitenlandse betsites. Vanaf 2015 wil het kabinet dat Nederlandse bedrijven ook (eindelijk) toestemming krijgen om dit soort sites te starten.

Dat staat in het conceptwetsvoorstel van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) en Frans Weekers (Financiën). In het voorstel staat echter wel dat online gokbedrijven aan diverse eisen moeten voldoen, tevens komt er ter compensatie een verslavingsfonds waaraan zij moeten bijdragen. Wij Nederlanders hebben zo’n fonds blijkbaar hard nodig, dat denken onze ministers althans. Vanzelfsprekend komt er dan ook een landelijk register van spelers met verslavingsproblemen. Spelers in dat register mogen minstens een halfjaar niet online gokken, zo is de bedoeling. Hoe men dat gaat controleren is een raadsel. Uiteraard zullen de betreffende personen in die periode ook worden geweigerd bij casino’s en speelhallen.

Nederlandse aanbieders kunnen vanaf 1 januari 2015 een vergunning aanvragen. De Kansspelautoriteit gaat vervolgens controleren of die aanbieders zich ook aan de regels houden. De gokbedrijven gaan overigens 20 procent kansspelbelasting betalen, goed voor de staatskas dus. Nu maar hopen dat we dan ook eindelijk kunnen gokken op sportwedstrijden.

Eén reactie

  1. De ontwikkelingen zijn dit jaar goed op gang gekomen en de nieuw concept wet (hier te downloaden >>> http://www.gokken-online.com/wp-content/uploads/2014/03/Dutch-bill-EC-notified-05.03.2014.pdf ) is goedgekeurd door de voltallige ministerraad in Nederland en ligt nu eindelijk ook op “den burelen” van de Europese parlementariërs in Brussel.

    Bij goedkeuring van de concept wet (die recentelijk overigens aangepast is voor Bingo) zou het zo maar kunnen dat er in het tweede kwartaal van 2015 een regulering van kracht is voor online gokken. Voor spelers is dit natuurlijk fantastisch nieuws maar ook voor operators en de belastingdienst. En zelfs goede doelen zullen hier van gaan profiteren omdat in het concept is opgenomen dat een percentage van de omzet aan goede doelen geschonken gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *