Online grap JoshFight brengt mensenmassa samen

JoshFight

Wil de echte Josh opstaan? De JoshFight was een groot succes.

Ken je nog die oproep om Area51 te bestormen? Ja, dat liep uit op een fiasco. Een enkeling kwam opdagen, maar van een bestorming was absoluut geen sprake. Twee Nederlanders werden destijds zelfs opgepakt voor het betreden van illegaal terrein. Een wat meer onschuldige online oproep liep wél uit op een succes.

JoshFight

In een Facebook groepsbericht nodigde één persoon genaamd Josh Swain allerlei onbekende naamgenoten uit tot een duel. Dat was een jaar geleden in 2020, de datum van de ontmoeting werd gezet op zaterdag 24 april 2021. De ontmoetingsplek was op een grasveld ergens in Lincoln in de Amerikaanse staat Nebraska.

Onbedoeld werd de oproep een succes. Een soort ProjectX, maar dan zonder gesneuvelde objecten. Honderden mensen die blijkbaar Josh heten kwamen samen op het veld. Er werd ‘gevochten’, waarbij een vijfjarig Josh werd uitgeroepen tot de enige echte. Met zwem noodles als wapen gingen mensen elkaar te lijf. De uitdaging was dat de winnaar van het gevecht Josh mocht blijven heten, de anderen moesten hun naam veranderen. Niemand zag aankomen dat deze internet grap daadwerkelijk voor zo’n grote ontmoeting zou zorgen. Kijk de JoshFight tweets hieronder van het event.

https://twitter.com/gromfrights/status/1386016415661047821

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *