Online-versie Office krijgt eindelijk realtimesamenwerking

Office online samenwerken
Vanaf vandaag krijgt de online-versie van Office twee nieuwe functies: realtimesamenwerking en autosave. Hiermee gaan ze klaarblijkelijk de strijd aan met Google.

Google Docs heeft beiden functionaliteiten namelijk al enige tijd. Maar als je liever met de Office Web Apps (Office 365) werkt is het een fijne toevoeging. Gekleurde icoontjes (zie afbeelding) geven de verschillende auteurs aan die zich in het document bevinden. Wanneer er wijzigingen worden gedaan is dat bij alle gebruikers direct zichtbaar.

Ook is het mogelijk om samen te werken wanneer je gebruik maakt van de offline-versie van Microsoft Office. Nadeel is dan alleen dat je bij wijzigingen het document handmatig moet opslaan zodat het kan synchroniseren. Realtimesamenwerking is te gebruiken voor Word, PowerPoint en Excel.

Daarnaast vermeldt Microsoft nog een aantal verbeteringen aan hun webapps. Zo is Word uitgebreid met een nieuwe zoek-en-vervang-functie en is het in de Excel-app mogelijk om cellen te verslepen en de volgorde van pagina’s te veranderen. In de PowerPoint-app werkt het bijsnijden van nieuwe afbeeldingen beter.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *