Online winkelen op de wc, hoe shoppen we mobiel?

smartphone-wc-gebruik
Het mooie van mobiel winkelen is dat je het overal kunt doen. Welke plekken zijn populair om mobiel te shoppen? En welke device heeft daarbij de voorkeur?

Het mooie van mobiel winkelen is dat je het op elke plek die wilt kunt doen. Als je toegang tot wifi hebt of beschikt over een telefoonabonnement met internet kan je overal waar je wilt je kooplust botvieren. Wat zijn de populairste plekken om mobiel te shoppen? En welke device geniet daarbij de voorkeur? Actiecode.nl hield een enquête onder 1.050 mensen om hier achter te komen.

Hoeveel mensen doen het?
Niet iedereen shopt mobiel. Van de ondervraagden gebruikt ongeveer een derde hun telefoon of tablet om zich op online aankopen te oriënteren. Het daadwerkelijk kopen met een mobieltje doen nog minder mensen. Een op de vijf ondervraagden doet aankopen met hun mobile device.

Vrouwen of mannen?
Vrouwen shoppen vaker met hun mobieltje dan mannen. Mannen vinden het shoppen met een mobile device vaker gebruiksonvriendelijk. Behalve als het om het bestellen van eten gaat dat doen mannen dan weer vaker dan vrouwen.

Waar doen we het?
De populairste plekken om mobiel te winkelen zijn in bed en voor de televisie. Ook tijdens het wachten op bijvoorbeeld het openbaar vervoer mogen we graag onze internetaankopen doen. Mannen hebben ook een andere plek waar ze graag online shoppen: het toilet. Mannen doen drie keer zo vaak als vrouwen hun aankopen in het kleinste kamertje.

Waarmee doen we het?
Onze tablet geniet duidelijk de voorkeur boven onze smartphone. Het grootste deel van de ondervraagden gaf aan de tablet te prefereren bij het rondkijken in een online winkel. Ook voor de aankoop zelf vinden we de tablet fijner, zestig procent van de ondervraagden onderschreven dit. De tablet wordt vooral gebruikt voor het kopen van kleding, elektronica, eten en tickets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *