Onomstotelijk bewijs dat er teveel lucht in zakken chips zit

lucht-in-chips
Als je er een vlot voor twee personen van kunt maken, dan kunnen we wel stellen dat er teveel lucht in zakken chips zit.

Twee Zuid-Koreaanse studenten waren het zat om keer op keer met een hoop lucht begroet te worden als ze een nieuwe zak chips openmaakten. Daarom besloten ze 160 ongeopende zakken bij elkaar te binden en te gebruiken als een vlot. Deze gammel-uitziende boot gebruikten ze vervolgens om een rivier over te drijven, wat verrassend goed ging.

Chipszakken-vlot

Verklaring voor luchthoeveelheid
Er zit zoveel lucht in je chipszak omdat op deze manier voorkomen kan worden dat de inhoud direct versnippert als het in aanraking komt met een ander object. Desalniettemin blijft het teleurstellend om een nieuwe zak te openen en de magere inhoud ervan te zien.

Website Thrillist maakte onlangs onderstaande grafiek, waarin je kunt zien hoeveel chips er nu werkelijk in een zak zit, vergeleken met de hoeveelheid die op de zak staat.

hoeveel-chips-zit-er-in-een-zak

6 reacties

  1. Al dat gezeur altijd over te veel lucht in een zak chips… Er zit gewoon in wat ze beloven en als je meer wilt dan moet je maar een extra zak kopen. Als de zakken helemaal vol zaten dan zou je alleen maar gruis over houden, ik heb liever gewoon normale chips.

  2. De lucht in zakken chips is bedoeld om de chips vers, knapperig en lekker te houden. Verder zorgt het ervoor dat het, zoals @towi1989 zegt, niet kapot gaan en een zak kruimels wordt.

    Re-think before you speak 🙂

  3. Ik heb nog nooit een aantal “beloofde” chips op een zak zien staan. Wel gram en aangezien een afwijking daarvan een economisch delict is, zal het allemaal wel meevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *