Ontgrendel dit Bluetooth hangslot met je smartphone

Noke-bluetooth-slot
De tijden van een dikke sleutelbos lijken verleden tijd dankzij dit Bluetooth hangslot, dat alleen open gaat als je toestemming geeft met je smartphone.

De Noke (spreek uit als ‘no key’) van Fuz Designs is de nieuwste vernuftige uitvinding op crowdfundingwebsite Kickstarter. Voor het slot heb je geen sleutels nodig, maar een toestel dat op iOS of Android draait met Bluetooth ondersteuning. Vergelijk het een beetje met het TEO smart lock.

Zodra je op de bovenkant van de Noke drukt, zoekt het slotje automatisch naar een telefoon die een overeenkomstige Bluetoothcode heeft. Je hoeft dus niet eens je telefoon uit je broekzak te halen om je fiets van slot te halen. Met een speciale app kun je bovendien meerdere mensen toegang geven tot hetzelfde slot, zodat het uitlenen van sleutels verleden tijd wordt.

Lege telefoon?
De vervangbare batterij van de Noke houdt het een jaar lang vol, maar wat nu als je telefoon leeg is? In dat geval kun je een handmatige klikcode invoeren, waarmee je het futuristische slotje handmatig ontgrendelt. Bekijk een previewvideo van de Noke hieronder, inclusief een link naar de Kickstarterpagina, waar je dit slotje kunt bestellen voor $59,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *