Onthullingen: Google Stadia zit flink in de problemen

Insiders en analisten onthullen tegenover meerdere media dat Google Stadia aardig in de problemen zit. Wat is er aan de hand?

Begin deze maand werd bekend dat Google hun eigen Stadia studios sluit en dus geen eigen games meer gaat maken. Het leek er toen al op dat de game-streamingdienst niet zo lekker liep. Nu onthullen Wired en Bloomberg dat er nog meer factoren meespelen die hetzelfde suggereren.

Google Stadia heeft problemen met geld

Wired schrijft op basis van werknemers van Stadia dat Google niet goed heeft voorzien wat voor problemen ze zouden tegenkomen bij het ontwikkelen van eigen games. De gesloten studios zouden enkele tientallen miljoenen gekost hebben. Maar de kosten die daarna gemaakt werden, zag het management bij Google kennelijk niet aankomen.

Ik vraag me af hoeveel de executives boven het Stadia-management begrijpen waar ze aan begonnen zijn. De verplichtingen die ze op zichzelf afgeroepen hebben bleken te groot en ze konden er uiteindelijk niet meer aan voldoen.

Een werknemer bij Stadia

Kennelijk wist Google dus niet dat ze zoveel extra kosten zouden maken bij de ontwikkeling van games. Dezelfde bronnen vertellen dat het management vervolgens ook niet tevreden was met de resultaten. De hoeveelheid verkochte abonnementen zou “niet aan de interne verwachtingen hebben voldaan.”

Tegenvallende resultaten

Bloomberg beschrijft nog meer problemen die Google Stadia zou hebben, waarbij het begint bij het concept zelf. Google wilde de console-markt verslaan met een verdienmodel waar gamers naar verluidt niet op zaten te wachten. Volgens analisten zouden verkoopdoelen daarnaast met een verschil van honderden duizenden eenheden gemist zijn.

De schrijver van het artikel somt nog enkele andere problemen op in de onderstaande Tweet. En het meest opvallende is nog wel de absurde bedragen die Google heeft moeten betalen om games als Red Dead Redemption 2 op Stadia te krijgen. Kennelijk kost het tientallen miljoen per game om deze op Stadia draaiende te krijgen.

Kortom, het kost Google astronomische bedragen om Stadia draaiende te houden. Dat terwijl de resultaten vervolgens flink zouden tegenvallen. Zelfs extreme acties als de Cyberpunk 2077 aanbieding kunnen het aparte concept niet aantrekkelijk genoeg maken. Daarmee is het ongetwijfeld spannend voor gamers die hebben geïnvesteerd in spellen op het platform. En voor Google zelf, dat een hoop problemen heeft recht te trekken voordat Google Stadia de gamerrevolutie ontketent waar het bedrijf zo hard naar op zoek is.

Lees ook: Zo gebruik je Google Stadia op iOS

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *