Ontwikkelaars werken in geheim lab aan Apple Watch-apps

Apple-Watch-Lab
Om ervoor te zorgen dat er geen informatie over de wearable van Apple uitlekt, heeft het bedrijf uit Cupertino verregaande veiligheidsmaatregelen genomen, waaronder dit top secret laboratorium.

In een uitgebreid artikel van Blooomberg staat dat onder andere BMW en Facebook apps aan het ontwikkelen en testen zijn in dit geheime lab. Voordat je hier binnenkomt moet er echter nogal wat gebeuren.

Strenge regels
Zo wordt al het internetverkeer geblokkeerd, en het materiaal dat ontwikkelaars binnen gebruiken mag de ruimte niet uitkomen. Ook de code die gebruikt wordt voor de apps moet op hard drives van Apple staan, die het kantoor niet mogen verlaten. Als een code is afgerond slaat Apple deze op, om ze pas naar de ontwikkelaars te sturen als we dichterbij de lancering van de Apple Watch komen. Volgens het artikel zijn deze testers al weken bezig in dit laboratorium.

10 seconden regel
Tijdens hun werkzaamheden krijgen ze ook tips van Apple, zo benadrukken ze dat hun apps niet teveel notificaties naar de smartwatch moeten pushen, omdat dit de gebruiker zou gaan irriteren. Het ideaalbeeld van Apple is dat een app slechts 10 seconden per keer gebruikt wordt.

De ontwikkelaars ondergaan deze strenge regels blijkbaar, zolang ze maar voor de persconferentie op 9 maart hun applicaties klaar hebben voor de lancering van de eerste wearable van Apple. In de aanloop naar die datum neemt het aantal geruchten weer toe. Zo werd vanochtend duidelijk dat er wellicht een geheime poort aanwezig is, waar slimme polsbandjes aan toegevoegd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *