Ontwikkeling Xbox One controller kostte $100 miljoen

Xbox One controller
100 Miljoen. Dat is best een hoop geld als je bedenkt dat de controller van de Xbox One qua looks nauwelijks verschilt van die van de Xbox 360.

De ontwikkelaars bij Microsoft bedachten allerlei extreme zaken die in de nieuwe controller verwerkt konden worden, zoals projectors, geuren en meer. Maar dat bleek allemaal iets te ver te gaan, men durfde het niet aan om de oude vertrouwde controller teveel aan te passen. Hoewel het natuurlijk wel tof geweest was als je controller een geur kon afscheiden op basis van wat je in het spel doet. Denk aan de geur van verbrand rubber en benzine als je een racespelletje speelt.

Het is wellicht jammer dat Microsoft geen hele futuristische zaken als een projector in de controller van de Xbox One verwerkt heeft, maar het belangrikste is natuurlijk een controller die gewoon lekker in de hand ligt en doet wat hij moet doen. (via: venturebeat.com)

2 reacties

  1. En waar is dat geld nu allemaal naartoe gegaan? Ik kan ook zo veel wilde ideeën bedenken, maar zonder dat deze daadwerkelijk worden uitgewerkt kost dit geen 100mil.

    Wanneer je de kostprijs van een controller beschouwd zal er weinig ruimte zijn voor exotische features.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *