Onze kinderen wordt uitgelegd dat Bitcoin beter is dan banken

Auteur: , 3 Reacties
https://www.npostart.nl/willem-wever/04-11-2018/KN_1700819

De cryptocurrency wordt onder de aandacht gebracht in Nederlandse televisieprogramma's voor kinderen.

Willem Wever. Wie is er niet mee groot geworden? Het kinderprogramma op NPO 3 behandelt vragen waar kinderen geen antwoord op hebben. In een recente aflevering van de tv-serie kwam de Bitcoin aan bod. Voor volwassenen is cryptocurrency en de blockchain al een moeilijk begrip. Laat staan voor kinderen.

In Willem Wever werd uitgelegd wat Bitcoin doet en het programma was verrassend positief over de cryptocurrency. Volgens Willem Wever is het zomaar mogelijk dat geld zoals we het nu kennen over jaren niet meer zo gebruikelijk is en dat Bitcoin of andere crypto’s daadwerkelijk een alternatief kunnen zijn. Er werd zelfs gezegd dat de Bitcoin beter is dan banken. Je zal het je kroost maar horen zeggen, ’s avonds aan tafel bij eten. Papa, mama..

Wel laat de presentator met klem weten niet zomaar je zakgeld om te zetten in Bitcoins. Zoals we allemaal weten kan de koers als een achtbaan op en neer gaan en is je investering niet geworden wat je gehoopt had. De bewuste aflevering werd afgelopen zondag uitgezonden op NPO 3. Het fragment terugkijken kan via deze link. Het item begint ongeveer vanaf 10 minuten en duurt circa vijf minuten.3 reacties

Geen zin om 10′ Willem Wever te kijken, maar ik durf te wedden dat onvermeld blijft dat deze onnozele verkwisting van energie in z’n eentje 2°C wereldwijde temperatuurstijging gaat veroorzaken de komende decennia. [bron: https://www.nature.com/articles/s41558-018-0321-8.epdf%5D
@michiel_buisman: Gaat niet gebeuren. De crypto hype is stervende en het minen ligt over 2 jaar compleet stil.
@michiel_buisman: Edelmetaling mining stoot veel meer uit. Moeten we daar ook niet eens mee stoppen? En het huidige banksysteem? Kost bakken met energie. Bitcoin slects een fractie. Kijk vooral eens verder dan je neus lang is.
https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/8vw0u6/bitcoin_energy_comsuption_compared_with_gold_and/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).