Ook Audi’s worden voorzien van Android

Audi Android OS
De Duitse autogigant kan natuurlijk niet achterblijven.

Nog even wachten en dan begint het Google I/O-evenement, waar de grootste softwareontwikkelaars der aarde verzamelen om hun Google-gerelateerde kunstjes te tonen. Net voor het evenement maken bedrijven echter al het een ander bekend. Waar we gisteren meldden dat Volvo vanaf nu Android OS gaat gebruiken in haar wagens, kunnen we vandaag vertellen dat ook Audi hand in hand gaat met het besturingssysteem van Google.

Een prettige ontwikkeling, aangezien de huidige infotainmentsystemen niet ‘je van het’ te noemen zijn. Hoewel het MMI-systeem van Audi goed te noemen is, blijft het zeker in vergelijking met die van Android-apparaten erg karig op het gebied van communicatie, applicaties en dergelijken. Met Android OS moet dit probleem ook bij Audi verleden tijd zijn.

Op het Google I/O-evenement presenteert het autobedrijf de Q8 Sport Concept als eerste Audi-wagen met Android-integratie aan boord. De functies van het systeem, inclusief Spotify, Google Play Music en Google Assistant, worden weergegeven op het grote MMI-touchscreen in het midden van het dashboard.

Het is voor het eerst dat alle nieuwe Android-diensten in het Audi-infotainmentsysteem geïntegreerd zijn. Als bestuurder heb je de keuze uit twee navigatieweergaven: Audi’s eigen Here of Google Maps navigatie. Een video van het Android-systeem dat in de Audi Q8 Sport Concept aanwezig zal zijn, check je op Autojunk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *