Hou niet alleen Bitcoin, maar ook Ethereum in de gaten!

Ook crypto bridge niet veilig: hack van 100 miljoen op Harmony

Hou niet alleen Bitcoin, maar ook Ethereum in de gaten!

Een grootschalige hack op crypto bridge Harmony laat wederom zien hoe kwetsbaar de blockchain-technologie kan zijn.

Alsof de keiharde cryptocrash nog niet erg genoeg is, hebben hackers het ook nog eens gemunt op een groot crypto bridge platform. Deze week werd er zo’n 100 miljoen dollar aan crypto gestolen van het platform Harmony. Dit betekent de hack voor de cryptomarkt.

Harmony hack

Het doelwit voor de hack was Horizon, een crypto bridge van het bedrijf Harmony. Dit platform maakt het mogelijk om tokens tussen verschillende blockchains uit te wisselen. Het gaat dus niet om een cryptohandelplatform, maar een ‘brug’ tussen verschillende blockchains.

Het bedrijf werkt momenteel natuurlijk keihard om de eventuele kwetsbaarheid te dichten. Ook is het account van de dader geïdentificeerd, maar het is vermoedelijk ontzettend moeilijk om te achterhalen wie er achter het account zit. Het anonieme van cryptocurrency is vaak handig, maar soms ook totaal niet…

De hack op Harmony betrof specifiek de Ethereum-blockchain. Gebruikers kunnen met de Horizon Ethereum Bridge bijvoorbeeld tokens van de Ethereum-blockchain naar de Bitcoin-blockchain overzetten. De buffer waar het virtuele geld wordt opgeslagen is door de hackers leeg getrokken.

https://twitter.com/harmonyprotocol/status/1540110924400324608

Bridge is kwetsbaar

Het is de zoveelste cryptohack, maar in dit geval is er een extra patroon zichtbaar. In de afgelopen tijd zijn er meerdere hele grote aanvallen geweest op bridges. Dergelijke blockchain-doorgeefluiken blijken keer op keer fundamenteel kwetsbaar. Eerder werden bijvoorbeeld de bridges van Ronin Network en Wormhole leeggeroofd voor respectievelijk $600 miljoen en $320 miljoen.

De industrie zal dus echt wat moeten bedenken om dit onderdeel van de cryptowereld beter te beveiligen. Vooralsnog is het daarentegen dweilen met de kraan open; Harmony werkt met de FBI en andere instanties samen, maar het geld zien ze na de hack waarschijnlijk nooit meer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *