Ook de gewone iPhone 6 buigt prima

Ook de gewone iPhone 6 buigt prima
We weten dat Apple broedt op een gebogen iPhone, maar bij de reguliere iPhone 6 is dat nog niet de bedoeling. Toch kan ook dit exemplaar last krijgen van een vouw.

Daags na de verkoopstart van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus barstte #BendGate los. De 5,5 inch grote Plus zou namelijk makkelijk kunnen buigen. De 7,1 mm dikke telefoon van aluminium werd door verschillende gebruikers met een knik uit de broekzak gehaald.

Apple hield vol dat er in de eerste zes dagen maar negen gevallen geconstateerd zijn, maar een officiële reden voor het krom trekken is nooit gegeven. Er werd gesuggereerd dat het aan het materiaal lag, dat in combinatie met skinny jeans voor een onvrijwillige buiging kon zorgen (hoewel Wired dat skinny jeans-verhaal redelijk wist te ontkrachten). Consumer Reports voerde vervolgens een praktijktest uit, waaruit bleek dat de iPhone 6 meer kracht kan weerstaan dan zijn concurrenten.

En toch blijven ze binnenstromen, meldingen van iPhone 6 Plus’jes die na verloop van tijd opeens een kromming vertonen. Wat voor ons echter nieuws is, is dat het ook bij de reguliere iPhone 6 (4,7 inch) kan voorkomen. Het overkwam Autoblog-collega @dizono laatst. Zijn iPhone 6 is van oktober 2014 en altijd zonder hoesje gebruikt. Toch zat er opeens een vervelende vouw ter hoogte van de simkaart tray. Over het ontstaan van de kromming tast iedereen nog in het duister…

Foto van de beschadigde iPhone 6 HIER in het groot.

6 reacties

  1. Mijn Xperia Z1 boog ook door, na 5 maanden gezeik eindelijk een nieuwe, nu een enorme metalen hoes er omheen en hij buigt niet meer.
    Aluminium telefoons buigen net zo veel als kunststof telefoons, het enige probleem is dat een aluminium telefoon niet meer terug buigt.
    Je hebt geen skinny jeans nodig om dit voor elkaar te krijgen, een normale broek en je telefoon net even scheef in je zak hebben zitten terwijl je door je knieen gaat om iets op te pakken is meer dan voldoende. Je merkt niet eens dat je telefoon buigt.
    Iemand die een telefoon ontwerpt moet hier rekening mee houden. Dit is een duidelijk voorbeeld van form over function, of gewoon een barslecht ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *