Ook de rest van LG doet het belachelijk goed!

LG doet het uitzonderlijk goed, maar de smartphones willen maar niet verkopen...
LG is op een win streak de laatste dagen, al lijken de smartphones nauwelijks niets op te leveren…

Normaliter zijn eigenlijk alleen de omzetcijfers van bedrijven als Apple, Samsung en Microsoft écht interessant, maar vandaag en gisteren is het vooral het Zuid-Koreaanse LG dat het verrassend goed doet. Vooral dure TV’s lijken lijken LG goed te doen. Life is good!

TV4life
LG heeft haar omzet in het derde kwartaal van dit jaar aanzienlijk zien stijgen, mede door de steeds groter wordende vraag naar high-end OLED-TV’s. Het aantal TV’s dat het Zuid-Koreaanse bedrijf verkocht in de afgelopen drie kwartalen is gelijk aan wat er in heel 2016 werd verkocht. Sterker nog, de afgelopen drie kwartalen verkocht LG twee keer zoveel als in heel 2015.

In cijfers uitgedrukt betekent het dat LG in zijn totaal zo’n 15% meer omzet maakte dan vorig jaar. Dat is absoluut maar liefst 15 biljoen won (bijna €11,5 miljard euro). De winst was dit jaar ongeveer 520 miljard won of €390 miljoen euro.

Smartphones? Meh
Dat neemt niet weg dat het op smartphone-gebied ietsje minder gaat bij LG. Okay, het aantal verkochte smartphones (waaronder de massaal voorverkochte LG G6) steeg ietwat naar iets minder dan 14 miljoen exemplaren, maar de verliezen blijven zich opstapelen. Ter illustratie: De smartphonetak van LG verloor dit jaar ruim €282 miljoen euro, een verbetering van 13% tegenover vorig jaar.

Ter verdediging van het miljardenbedrijf moet ik wel vermelden dat de LG V30 er nog aan zit te komen in het laatste kwartaal van 2017, dus waarschijnlijk haalt dat nog een deel van de rode cijfers weg. Check overigens hier wat we al allemaal weten over het randloze toestel. Ook lees je hier hoe belachelijk veel winst de display-sectie van LG het dit kwartaal heeft gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *