Ook Facebook wil Spotify slopen met eigen muziekdienst

Ook Facebook wil Spotify slopen met eigen muziekdienst
Man, er wordt nu echt uit alle hoeken op Spotify ingebeukt.

De Zweedse muziekdienst krijgt mogelijk nóg meer concurrentie te verduren. Volgens Music Ally werkt Facebook namelijk aan een muziekstreamingdienst, geruchten die al eerder de ronde deden. Nieuw zijn de plannen voor een dienst waarmee muziekvideo’s op het sociale netwerk kunnen worden gezet. Deze nu nog naamloze dienst zou al binnen enkele maanden worden uitgerold.

Royalty’s

Facebook wil daarbij een systeem introduceren dat, net als Content ID van YouTube, achterhaalt welke muziek er in een video is te horen. Op deze manier kan Facebook royalty’s uitbetalen aan artiesten en labels in ruil voor muziekvideo’s. Middels dit systeem kunnen artiesten ook hun muziek die bij andere video’s wordt gebruikt achterhalen en ‘claimen’ dan wel offline halen. Als ze muziek bij een video claimen kunnen ze aanspraak maken op advertentiegelden die met de video zijn verdiend.

Na Spotify, Deezer en Apple Music krijgen we straks dus ook Facebook Music.

2 reacties

  1. Ik ben groot Apple fan (haat comments incoming), maar heb me nog niet gewaagd aan Applemusic. Gebruik al een aantal jaar Spotify en verwacht niet dat er snel een andere app is die er aan kan tippen. Kijk naar WhatsApp waarop meerdere apps hebben geprobeerd wat te betekenen, niet echt gelukt in mijn ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *