‘Ook Galaxy S6 kan dalende verkopen Samsung niet stoppen’

'Ook Galaxy S6 kan dalende verkopen Samsung niet stoppen'
De Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge moesten de verkopen van de Koreaanse fabrikant weer een flinke boost geven, maar vooralsnog gaat het nieuwe vlaggenschip minder snel over de toonbank dan verwacht.

Samsung verkocht in 2014 flink minder smartphones dan de jaren ervoor, waarbij het vooral in China de nodige klappen te verduren kreeg. Daar daalde de verkoop met meer dan vijftig procent. De nieuwe Galaxy S6 en S6 Edge moesten de vrij val stoppen, maar lijken daar niet helemaal in te slagen, concludeert het eveneens Koreaanse Yonhap News Agency.

De Galaxy-toestellen werden tot nu toe namelijk 10 miljoen keer verscheept, tegenover 11 miljoen Galaxy S5-telefoons in dezelfde periode van 2014. De reden? De vernieuwingen zijn voor veel mensen waarschijnlijk te gering om een nieuwe Samsung te kopen. Waar Apple-liefhebbers daar vaak genoegen mee nemen en altijd het nieuwste toestel willen hebben, kiest de Samsung-gebruiker ervoor om de S3, S4 of S5 nog even in de broekzak te houden.

Tegelijkertijd wordt Samsung aan de onderkant van de markt volop aangevallen. De Koreanen zijn allang niet meer de enige met betaalbare toestellen. Neem Xiaomi, dat het in China erg goed doet en in dat land vermoedelijk een grote bijdrage leverde aan de daling van de verkopen van Samsung. Ook Motorola, Sony, HTC en vele andere partijen hebben inmiddels telefoons die je voor een heel redelijke prijs aan kunt schaffen.

Nog geen reacties

  1. Innoveren, de nieuwe Samsungs zijn in mijn ogen weinig vernieuwend, enkel de S6 Edge ziet er door zijn gebogen scherm gelikt uit, maar of het steeds maar opkrikken van cijfertjes in de zin van kloksnelheden en megapixels meer klanten trekt? Tik de mensen op de designafdeling eens op hun schouder, zorg voor wat vernieuwing, de smartphonemarkt is verzadigd en veel toestellen lijken erg op elkaar.

  2. Logisch, ook samsung zit op het prijs niveau van Apple, nou dan koop je toch echt wel een Apple. Toestellen zoals de honor 4 zijn goede prijsvechters, die hebben mijn belangstelling als ik mijn iphone 5 zat ben.

  3. Tja dat je zoveel geld moet stuk slaan voor een smartphone is absurd, zeker omdat er ook fabrikanten zijn die uitstekende kwaliteit smartphones leveren voor de helft minder. OnePlus One is er 1 van. En die heeft nog een fantastische support ook. Telefoon binnen 1,5 week vervangen inclusief laten ophalen van huis. Dat lukt je met een Apple of Samsung niet.

    • @wantec: Oh jawel! Bij Apple toch wel!
      Heb eens probleem gehad met mijn iPhone 5, zijn ze dinsdag bij me thuis komen ophalen en de vrijdag had ik al mijn nieuwe toestel!
      Goeie klantenservice aan de telefoon ook! Helpen met alles en zijn zeer vriendelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *