Ook mobiele versie PUBG veel te snel naar nieuwe beta

Leuk en aardig, maar zorg eerst dat de fundamenten er liggen
Leuk en aardig, maar zorg eerste maar eens dat alles stabiel is voordat je ‘beta’ gaat roepen.

Hoewel het spelersaantal van Battle Royale-grondlegger PlayerUnknown’s Battlegrounds vele malen hoger ligt dan dat van Fortnite, lijkt het keer op keer alsof ontwikkelaar Tencent Games moet haasten om de spreekwoordelijke trein te halen. Ook met de mobiele versie lijken ze al veel te snel hun kruid te verschieten.

PUBG Mobile kreeg gisteren plot een nieuwe versie, en wel beta 0.7.0. Na de introductie van de mobiele versie voor Android in februari begon de wapenwedloop na het PC-platform ook van start te gaan op smartphones. Snel moesten de twee giganten hun populaire games beschikbaar maken en dat ging wederom wat soepeler bij concurrent Epic Games.

Waar Fornite op consoles, PC en smartphones eigenlijk altijd soepel loopt en weinig problemen heeft met bugs en glitches, is PUBG altijd een rommeltje geweest op alle platforms. Ook die stabiele mobiele versie had veelal last van pop-in, klungelige user interface en hoogstens ongemakkelijk mikken. En nu is daar de nieuwe beta.

Wat is een beta?
Doorgaans stapt een ontwikkelaar van alpha-iteraties (testversies) over op de beta-tak wanneer de game voor het grootste gedeelte klaar is. De statistieken van wapens, spawn locaties en kleine details in textures en omgevingen moeten wellicht nog getweaked worden, maar de basis is solide. Dat is bij PUBG Mobile helemaal niet het geval. Sinds de release noemen veel media de mobiele testversie van de volgende update beta, maar een testversie is een groot woord.

En versie 0.7.0 heeft een hoop nieuwe problemen. Natuurlijk is dit een zogenoemde onstabiele versie en je mag wat extra problemen verwachten, maar basale aspecten zoals het (nu iets opgepoetste) menu, animaties en het inladen van omgevingen zijn stuk voor stuk gammeler geworden. Sommige stukken van het menu zijn zelfs niet vertaald!

Wederom probeert Tencent met een gehaaste release zoveel mogelijk gamers naar hun franchise toe te trekken, wat de kwaliteit van een game nooit ten goede komt. Want laten we eerlijk zijn, als je hard bezig bent met de beta, dan moet de volledige release niet meer ver weg zijn, toch?

Nieuwe features
Ondertussen test Tencent een aantal nieuwe features met deze gehaaste versie. Zo kunnen spelers rekenen op snelle actie in de Arcade Mode genaamd War. Daarnaast is de game verrijkt met de nieuwe SLR Sniper Rifle.

Tot slot komt de game met een nieuwe feature genaamd Portable Closet (draagbare kast). Het concept is precies wat de naam suggereert; een draagbare kast maakt het mogelijk om in-game je outfit aan te passen. Nu, volgens mij is hoe je eruit ziet niet heel belangrijk, zeker op een klein schermpje van een smartphone. Wat nog vreemder is, is dat je continue kwetsbaar bent als je je oppervlakkige behoeftes aan het voldoen bent; terwijl jij in het menu zit te ‘shoppen’ kun je zo door je kanus geschoten worden.

Wil je toch getergd worden door een nieuwe instabiele versie met wat nieuwe features? Hier kun je voor Android de beta-versie downloaden. Je kunt niet met je eigen account inloggen en al je voortgang verdwijnt dus als je de game afsluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *