Ook personeel ontslaan doe je via WhatsApp!

Ook je personeel ontslaan doe je via WhatsApp!
Snel, efficiënt, en dankzij de leesbevestiging weet je meteen of het bericht ontvangen is.

Hoewel het als satire klinkt, is ontslagen worden via WhatsApp iets dat anno 2015 daadwerkelijk gebeurt. Het personeel van brasserie Loef & Lij in Blauwestad kan erover meepraten. Afgelopen vrijdag werd het personeel via een groepsbericht medegedeeld dat de zaak in februari de deuren definitief sluit. In het WhatsAppje stond:

“Wij hebben onverwacht besloten na een langdurig conflict met de provincie om per 1 februari onze bedrijfsvoering te beëindigen. Bedankt voor jullie inzet. Wij wensen jullie veel succes in de toekomst.”

Geen persoonlijk gesprek of telefoontje, laat staan een brief, maar snel en meedogenloos via de immens populaire berichtendienst (9,4 miljoen gebruikers in NL). Is dat onethisch, of in een tijdperk waarin bellen uit de gratie is geraakt en WhatsApp de voornaamste bron van communicatie is geworden eigenlijk heel logisch?

Het personeel van de brasserie was er niet over te spreken. Begrijpelijk.

Nog geen reacties

  1. Slecht gecheckt artikel. Duidelijk iemand die geen journalistieke opleiding heeft gevolgd. Ooit van wederhoor gehoord? Ik ken de eigenaar van de brasserie toevallig en dit verhaal is vreselijk opgeblazen en uit zijn context getrokken. Apparata het nieuwe Telegraaf.nl?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *