Ook Samsung heeft last van de tegenvallende iPhone X-verkopen

Auteur: , 1 Reactie
Het randloze OLED-scherm van de iPhone X

De Zuid-Koreanen blijven namelijk zitten met een enorme berg OLED-schermpjes.

Apple had verwacht veel meer iPhone X-toestellen aan de man te kunnen brengen, maar tot nu toe loopt de verkoop nog niet echt lekker. Natuurlijk gaan er ook nu miljoenen iPhones over de toonbank, maar Apple had op meer gerekend en plaatste dus ook enorme orders bij toeleveranciers. Die zijn nu de pineut, want als Apple geen nieuwe toestellen nodig heeft, dan blijven de onderdelen ook op de plank liggen.

Volgens het Japanse Nikkei is Samsung een van de grootste ‘slachtoffers’ in dit verhaal. Zij leveren de OLED-schermen voor de iPhone X en vragen tussen de 120 en 130 dollar per display. De Zuid-Koreanen hadden gehoopt dat andere fabrikanten het voorbeeld van Apple zouden volgen, zodat de ze schermen aan een andere partij zouden kunnen slijten, maar dat lijkt tot op heden anders uit te pakken.

En al kiest een andere fabrikant voor OLED-schermen, dan nog is het niet gezegd dat ze naar Samsung stappen. Steeds meer Chinese fabrieken produceren de displays ook, maar dan voor veel lagere bedragen.1 reactie

We hoeven vast geen medelijden te hebben met Samsung als je de kwartaal cijfers ziet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).